Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Joomla dva webhostingy
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Joomla dva webhostingy

Joomla dva webhostingy 1 rok, 9 měsíců #58686

Rád bych měl toto:
Zainstalovanou samotnou joomlou na freewebhostingu (podpora php), a databázi měl na jiném freehostingu. Jde mi o to kde v jakém konfiguráku najdu nastavení pro připojení k databázi (takovy ten link na ip, port nazev databaze). Nezkousel to nekdo? Nebo napada nekoho proc by to nemelo jit?

Dekuji
  • chose
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re:Joomla dva webhostingy 1 rok, 9 měsíců #58688

Tohle samozřejmě funguje a lze to nastavit už při instalaci.

Nicméně si dovolím několik poznámek, proč byste se do toho neměl pouštět :
- instalace na freehostingu není vůbec dobrý nápad. Pro začátečníka (a to je z vašeho dotazu více než zřejmé) je to docela komplikované
- bude to vyžadovat docela dost nastavování a laborování a k tomu je bezpodmínečně nutné číst dokumentaci, což jste zjevně neudělal. Soudím na základě vašeho dotazu, protože v dokumentaci se tohle rozebírá. Když nečtete dokumentaci v takto jednoduché věci, budete ji číst i později, až natrefíte na "specifiká" v nastavení freehostingu?

Smím vědět, proč uvažujete o :
- freehostingu?
- o komplikovaném běhu skrz dva freehostingy?
- proč si nepřiplatit a obětovat asi tak 4 piva za měsíc a jít do normálního hostingu?
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
  • Hlava české komunity a dvorní překladatel
Hlava české komunity redakčního systému Joomla! a hlavní překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Re:Joomla dva webhostingy 1 rok, 9 měsíců #58689

A pokud se pravidla freehostingů v posledních několika měsících výrazně nezměnily (což nepředpokládám), tak snad všechny mají zakázáno propojování na jiné weby přímo v pravidlech bezplatného využívání, takže byste tím porušoval pravidla a s největší pravděpodobností by Vám byly stránky zablokovány.
  • Ben
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Expert

Re:Joomla dva webhostingy 1 rok, 9 měsíců #58696

urcite se nezmenily, ale navic zcela urcite maji vsechny nastaveni jen pro Localhost => stejne to nepujde, kdyz server nepovoli cizi DB
  • ghost
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Expert
Nabízím instalaci, legalizaci a zajištění JOOMLART šablon, ozvěte se mi.
Chcete migrovat Joomlu na vyšší verzi? Ozvěte se mi.

Re:Joomla dva webhostingy 1 rok, 9 měsíců #58705

Díky za ukrutně rychlou reakci:

máte pravdu dokumentaci jsem nečetl, puštím se právě do ní.

placený hosting není pro mně, chci pomoc kamarádovi převést web na Joomlu. Má už stránky dlouhou dobu na freehostingu, platit za hosting nechce navic se vzilo uz freehostingova adresa.

Ze freehosting povoluje pripojeni jen na localhost jsem netusil a je-li tomu tak opravdu pak samozdrejme moje verze propojeni na mysql z jineho hostingu nema smysl.

Problem je ten ze jeho freehosting na kterem ma svuj web neposkytuje zadnou free databazi.

Nanapada me popravde moc jina varianta (prevod nazvu domeny nejspis mozny taky nebude, ale nevim)

Dik
  • chose
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re:Joomla dva webhostingy 1 rok, 9 měsíců #58707

Za těchto vstupních podmínek to s Joomlou opravdu nezkoušejte. Budete jen zklamán. Věnujete spoustu času něčemu, co jinde chodí naprosto bez problémů. Brzy narazíte na omezení typu memory limit, práva složek, vlastníci složek či fungující FTP vrstvaatd. A přes tyto limity na freehostingu nepřejdete.

Doporučuji se poohlédnout po jiném redakčním systému nebo opravdu investovat do placeného hostingu. Fakt nestojí tolik.
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
  • Hlava české komunity a dvorní překladatel
Hlava české komunity redakčního systému Joomla! a hlavní překladatel uživatelského rozhraní k ní.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrání stránky: 0.46 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 563 hostů a 16 členů