Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Hosting itx vs smarthost ?
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: Hosting itx vs smarthost ?

Hosting itx vs smarthost ? 3 let, 1 měsíc #40237

Pročetl jsem si toto fórum a usoudil jsem, že pro provozování joomla bude nejvhodnější hosting od itx, nebo smarthost... asi

Ale který vybrat zatím nevím.
Mám soukromé stránky, řekl bych že nic náročného.
Jde mi o zaregistrování dvou domén a hostingu.

Jaké jsou podstatné rozdíly u těchto poskytovatelů ?
Popřípadě při doporučení jestli ten či onen uvést nějaké zdůvodnění,díky.

Ještě bych poprosil HonzuG a XarlieNa o malou reklamu proč zrovna k nim
  • Fridom
  • NEPŘÍTOMEN
  • Pokročilý uživatel
"Není důležité vědět, jak něco udělat, ale vědět koho se na to zeptat"
Olin.cz - Osobní stránky...

Re:Hosting itx vs smarthost ? 3 let, 1 měsíc #40252

Co na to říct krom toho, že kvalitní zboží si dělá reklamu samo . Ale dál už seriózněji ...

S oběma hostingy budeš spokojený, každý z nás to dělá trošku jinak, ale výsledek je stejný.

Na mém hostingu jde v prvé řadě o stabilitu (máme dostupnost přes 99,9% viz..:itx.cz/vserver/ - měřeno pravidelně od roku 2006), rychlou odezvu (už si to nezávisle testovali jiní klienti a v podstatě jsme byli u většiny měření nejrychlejší) a samozřejmě bezpečnost. Osobně mám nastaveno safe mode on, ale je nastaveno tak, že Joomla (+VM+JOOMFISH+JoomSEF) a všechny aspoň trošku slušně napsané komponenty tam fungují bez problému.
Co se týče parametrů tak jediné co je u nás omezující je prostor. Nabízíme 3GB za 1188,- ročně (v ceně je i jedna CZ/COM/NET/ORG/.. doména). Jinak je tam vše co se dá na bežném LINUX hostingu najít - PHP5.x, více MySQL, DNS, statistiky, neomezený počet e-mailových schránek, více FTP účtů, denní zálohování, technická podpora, atp. Čili není žádná služba za příplatek, jednoduše je to prostě VŠE v jedné ceně. Samozřejmě v případě zájmu lze prostor zvednou dle potřeby zákazníka, cenově se to pak řeší individuálně.

Fyzicky je můj server umístěný na páteři v Praze. Technickou správu a konektivitu zajišťuje nethost.cz (což je v ČR v podstatě špička a největší český hoster velkoobchodního rázu).

Oproti Smarthostu jsme určitě menší firma (a máme i méně zákazníků). V něčem to je výhoda, v něčem asi nevýhoda. Honza k tomu určitě napíše své plusy, já jeho plus vidím v tom, že má SAFE MODE OFF (a proto tam půjdou v podstatě všechny komponenty). Ale jak jsme se již zmiňoval, každé řešení má něco do sebe. Cenově nevím jak na tom teď je, určitě napíše sám.

Jinak já (a myslím si že i Honza) jsem schopen pro daný projekt zřídit testovací prostor zadarmo a třeba po 14ti dnech, kdy si zákazník ověří funkčnost, se vystaví faktura.

To že děláme komplexní řešení pro Joomla + hosting u obou znamená, že případný support je také komplexní.

Příspěvek editován: XarlieN, v: 12/01/2009 10:47
  • XarlieN
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel
http://itx.cz - komplexní služby v IT a vše pro Joomla - šablony, komponenty, moduly, servis ... http://hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla

Re:Hosting itx vs smarthost ? 3 let, 1 měsíc #40295

XarlieN:
Děkuji za informace.
Co se týče SAFE MODE ON/OFF
U tohoto mi není moc jasné jak to přesně funguje.
Sám jste napsal, že mít SAFE MODE OFF vidíte jako plus.
Při ON se může stát že nebudou nějaké komponenty fungovat, pokud se tak stane, jak se to řeší ?
Také mne hned napadá otázka, proč i vy nemáte OFF ?

Nebo bych se zeptal úplně jinak, proč někdo má SAFE MODE ON, někdo OFF ?
To mi není moc jasné.
  • Fridom
  • NEPŘÍTOMEN
  • Pokročilý uživatel

Re:Hosting itx vs smarthost ? 3 let, 1 měsíc #40296

Safemode je jedno z "magických" bezpečnostních nastavení hostingu a je pro mnoho lidí zjednodušujícím ukazatelem, zda je hosting bezpečný. Ale o tom zde bylo napsáno již mnoho řádků.
Bohužel SafeMode není synonymem bezpečnosti, ale jen jedním ze střípků, jak zabezpečit hostingový server a pro bezproblémový chod Joomly je potřeba detailnějšího nastavení práv a restrikcí. No a jsou hostingy, které si ten čas dali a vše vyladili.

S použitím Aktuální joomly není safe mode zase tak aktuální, protože se největší problémy dají obejít FTP vrstvou. Osobně ji zapínám na jakémkoliv hostingu a neměl jsem s ní žádné problémy:-)

A k otázce rozdílů mezi ITX a Smarthost? Porovnej naše weby a vyber si, podle toho, čemu přikládáš větší váhu. Cílem námi poskytovaných služeb je spokojený zákazník, bezpečnost a spolehlivost.

V obou případech si jako partnery vybereš společnosti, které Joomlu přivedli do čech a na slovensko a kteří s ní pracují každý den.

Nemám rád na joomlaportále reklamu a už vůbec ne na vlastní služby:-) Takže dost řečí a těším se na Tvoji objednávku. Víc informací ale jistě získáš, když napíšeš na podporu zamýšlených hostingů (jakýchkoliv), než když budeš psát na fórum.

HonzaG
  • honzag
  • PŘÍTOMEN
  • Moderátor
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

Re:Hosting itx vs smarthost ? 3 let, 1 měsíc #40300

honzag:
Také děkuji za odpověď.
Důvod proč se ptám přes toto fórum.Myslím si, že nejsem jediný koho tyto věci zajímají, tak proto se ptám zde.
Co se týče reklamy, tak pokud jsem o ni požádal, nevidím nic špatného na tom, napsat jsem nějaký popis a různé zvýhodnění, plusy, či mínusy, ceny, abych si mohl vybrat.
Jak se říká "pokud svou práci neumíš prodat, či nabídnout tak... "
Např. u tebe na webu jsem nenašel, jestli je také možnost si přes tebe zařídit doménu atd...

Zde na fórum chodí spousta lidí, kteří ani neví, že např. ty umožňuješ hosting, kde joomla šlape jak má a proto je to pak samí špatný Banán, který je sice o dost levnější, ale...

Tak mi přišlo vhodnější se ptát zde, aby když někdo také bude hledat hosting pro joomla, tak si dá vyhledat "hosting" ukáže se mu toto vlákno a zde si bude moc přečíst, jaký je vhodný hosting pro joomla, co nabízí, jaké má ceny atd...

Vhodný hosting mi přišel itx či smarthost tak jsem požádal o menší reklamu na způsob toho co napsal XarlieN.
  • Fridom
  • NEPŘÍTOMEN
  • Pokročilý uživatel

Re:Hosting itx vs smarthost ? 3 let, 1 měsíc #40304

Ok doplním tedy telegraficky:
Registrace a správa domén - ANO
Zálohování - ANO
Pomoc se stěhováním webu odjinud - ANO
Individuální programy - ANO
Poradenství a pomoc při problémech - samozřejmě