Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Čeština pro K2
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: Čeština pro K2

Čeština pro K2 1 rok, 10 měsíců #58098

Ahoj všem.

Prosím o radu kde by se dala sehnat čaština pro K2 v2.2.
Kdyby nebyla, může mi někdo poradit jak postupovat při tvorbě češtiny pro komponentu či modul (všeobecně)?

Vím, že se musí přeložit .ini soubor v lang, ale když jsem to vždycky udělal, byl problém s diakritikou, myslel jsem že to může být špatným kódováním php souborů, ale to mi nepomohlo...

Nejsem v těchto věcech tak kovanej, tak bych chtěl poprosit o shovívavost a radu.

Děkuju moc za jakoukoli podnětnou radu. P.
  • Panky
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:Čeština pro K2 1 rok, 10 měsíců #58100

Stačí upravit jazykové soubory .ini (pokud teda není nějaký řetězec natvrdo přímo v daném rozšíření). Ovšem pro editaci je třeba využívat editor, který umí pracovat s kódováním UTF-8. Klasický poznámkový blok ve Windows umí bohužel jen nepoužitelné cp1250. Já již dlouho a rád používám například PSPad. Doporučuji před uložením celý obsah souboru označit, nastavit kódování UTF-8 a pak uložit. Ono to jinak může občas zlobit, protože se soubor sice uloží v kódování UTF-8, ale obsah zůstane v původním (nevím jak to dělá, ale je to moje vlastní zkušenost).
  • Ben
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Guru

Re:Čeština pro K2 1 rok, 10 měsíců #58102

Pár upřesnění:

1) PSPad je dobrý a pro ini soubory dostačující, nicméně koukněte se i na Notepad++ - osobně používám oba...

2) Jazykové soubory by obecně měly být ve formátu UTF-8 without BOM - pro ini soubory stačí UTF-8, ale případě úprav jazykových souborů formátu PHP, JS atd je nezbytné je uložit v UTF-8 bez BOM - jinak to totiž dělá paseku.

3) Pokud potřebujete přeložit pouze soubory ini, doporučuji vám Joomla rozšíření Translation manager - češtinu pro něj naleznete zde.
  • Fenris
  • NEPŘÍTOMEN
  • Super Admin

Re:Čeština pro K2 1 rok, 10 měsíců #58103

Mockrát vám děkuji za nečekaně rychle odpovědi
.... jelikož jsem ale ještě češtinu nedělal, nevím kdy upravovat pouze .ini a kdy je třeba i PHP přeformátovat....
máte nějakou univerzální radu?

Jde mi převážně v současnosti tedy o K2 a CB

Děkuji..
  • Panky
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník
Poslední úprava: 1 rok, 10 měsíců Napsal Panky.

Re:Čeština pro K2 1 rok, 10 měsíců #58104

Jediná univerzální rada, která mě napadá je nejdříve přeložit jen .ini soubor, nahrát na web a projít, zda je vše přeložené. A řetězce, které nebudou přeložené potom dohledávat v ostatních souborech. Ale možná to jde i nějak jednodušeji. Kompletní překlad jsem ještě nedělal, spíše si jen dolaďuji překlady, pokud nejsou ke správné verzi nebo se mi tam něco nelíbí. Na překlady se teprve chystám (ale takový boss jako je třeba Fenris ze mě asi nikdy nebude).
  • Ben
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Guru

Re:Čeština pro K2 1 rok, 10 měsíců #58106

děkuji aspoň za tuhle odpověď.
takže jestli to dobře chápu.... tak diakritika se spraví tím (bude se zobrazovat správně), že se přeformátuje soubor ini na UTF-8 ?
  • Panky
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Doba nahrání stránky: 0.46 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 199 hostů a 4 členové