Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Co odpovědět na otázku „Proč používat Joomlu?“

13. úno 2018 09:15 #134172
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Cony
Vrtat se v tom prave nikdo nechce a pokud s enekdo vrta malo ve Wp a stejne malo se vrta v Joomle, tak ve WP toho udela vic, jako laik. Jak pisu, ot jsou moje zkusenosti a Joomlu uz nikomu radsi nedavam. Pokud 1x za rok nekdo neco chce, tak to udelam ve WP nebo Gravu. A mam pulku problemu pryc.
Jo, tak s tim Wordem souhlasim. To byl dalsi z velkých problemu. Jinak u me kategorie nepomahaji. Ti, co jsem jim delal weby, maji weby o par strankach. Jak jsem rikal, nezivim se tim. Jen jsem chtel par znamym usetrit penize.

13. úno 2018 10:13 #134173
Odpověď od H13
Admin
radek178

Bude to znít trochu paradoxně, ale moje zkušenosti jsou takové, že jsem postupně dospěl k tomu, že Wordpress a Grav jsou pro mé okolí a okolí mého okolí (těm, kterým jsem pomáhal s weby) zbytečné.

Když jsem někomu pomáhal postavit web, a byl trochu složitejší, postavili jsme ho na Joomle!. Když to byl opravdu jednoduchý blog a nebo ten člověk nevěděl jak pracovat v administraci Joomly! nebo mi prostě jen tvrdil, že chce jen zadávat články, pak byl tok následující:

1) V Joomle! jsem připravil kategorii, například "Novinky" nebo "Aktuálně" a ten člověk zadával jen články, které se automaticky zobrazovali ve frontendu (žádné hledání menu odkazů, atd.)
2) A pokud se to někomu zdálo složité, pak ani Wordpress nepomohl a:
3) na otázku: "A nechceš to psát ve formě zpráv na Facebook, jednoduše a s větším dosahem" byla většinou odpověď ano.

Tedy pokud někdo nedokáže vytvořit článek v Joomle! (bez vytváření menu odkazu, protože to už je připravené), pak pro něj prostě není lepší ani Grav ani Wordpress, ale to, že ten člověk sedne na svůj Facebook a prostě píše posty rovnou na Facebook. A mimochodem, jestli si někdo myslí, že i tam je vše jednoduché, tak se mýlí. Naučit lidi, aby se ze svého profilu přepnuli na firemní profil je někdy podobné utrpení jako naučit je napsat článek v Joomle!

Vidím to sám na sobě, pokud něco dělám jednou za rok, buď na to mám přesný návod, nebo to nechám na někom, kdo do dělá pravidelně. Stejné je to se správou stránky. Když jednou za rok máš vytvořit článek, budeš vždy tápat, a je jedno o jaký systém půjde.

Takže ano, abych měl od toho člověka klid, tak bych mu také poradil: Neinstaluj si ani Joomlu! ani Wordpress, ani Grav, piš to prostě rovnou na Facebook. Ovšem pokud by mi řekl, že potřebuje obsáhlou stránku, katalog, e-shop, galerii, download nebo jinou složitější věc, pak mi nezbude než doporučit Joomlu! :-)

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

13. úno 2018 14:36 #134177
Odpověď od Cony
Moderátor
Přesně tak, je to o té přípravě a rozboru co vlastně ten uživatel bude chtít na stránky dávat a měnit. Kategorie typu novinky je ideální. V rámci šablony pak připravím odkaz v menu, např. 3 poslední novinky na úvodní stránce apod.

Pokud chce uživatel měnit cosi jako "stránky" nebo "menu" i to lze pořešit modulem články z kategorie, prostě se zobrazí všechny články z kategorie a nastylují se jako položky menu. Uživatel by měl končit vždy jen u zadávání článku a zvolení vhodné kategorie. Vše musí být v editaci článku, galerie, doplňující pole atd. aby nemusel nikam jinam, pak se to, jak píšeš, opravdu hůř vysvětluje...

Powered by Fórum