Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Idea Odkud jste? Potkáme se, budeme spolupracovat?

06. říj 2015 13:39 #123794
Odpověď od Svatopluk Vít
Moderátor

MaXoft napsal: Nerozumím tomu "se učit". MaK.


To říkám všem, kteří se něco učí a přitom nedokážou vymyslet správný postup - na portále obvykle používám v souvislosti s tím, že daný tazatel nevyužil formulář pro hledání. V minulé éře se to hodně používalo. Řekl to jistý pan V.I.Lenin .

Výrok je navíc parafrázován ve filmu "Jak básnící přicházejí o iluze" a to černošským studentem Mirečkem. Je to takový bonmot...

MaXoft napsal: Bylo by fajn osvěžit a doplnit do www.joomlaportal.cz/index.php/kontakt + třeba prolinkovat. MaK.


Kontaktní formulář funguje a přímý kontakt asi není zapotřebí. Na dotazy vždycky někdo odpoví. My v tuto chvíli nejsme s Honzou G. úplnými reprezentanty komunity, ta fakticky ani žádnou nějakou úplně pevnou strukturu nemá - vyměkli jsme pro totální nezájem o dění na portále. Fakticky se tu o to stará asi Honza Krob.

Jedna z hlav české komunity redakčního systému Joomla! a první překladatel uživatelského rozhraní k ní.

06. říj 2015 13:43 - 06. říj 2015 13:43 #123796
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Ok, díky za info, Svatasi. Raději si odpustím komentář... B)

Ostatní viz mé tipy v předchozích příspěvcích (tahoun, lídr).

MaK.

--- -- -

06. říj 2015 19:18 #123803
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
No nedá mně to, abych ještě dodal pár slov, které jsem minule zapomněl.

Osobně naprosto souhlasím s názorem Conyho (a nejen s tím), cituji:
"A s identitou - já např. svojí identitu nijak zvlášť neskrývám, ale ani nemám potřebu jí někomu svěřovat. Joomlaportal si nespojuji s obchodem, nepotřebuji si tedy ani dělat reklamu. Prostě nechci :) Znáte ten starý šproch, "Zkušené uživatele internetu nalezne Google na první stránce, ty nejzkušenější nenalezne vůbec".
To není odmítnutí setkání, ale nemám potřebu se na webu prezentovat. Takových nás tu bude víc.

K setkání. Jsem pro osobní setkávání. Příležitosti k setkání by byly. Např. v sobotu jsou Linuxdays. Už je asi pozdě. Program je nabitý, ale určitě by to i tématicky zapadalo... Budou ale další akce, kde by se nějaký koutek našel.

Nerezignuji, diskuzi čtu, ale už to tu dál nechci zahlcovat.

25. říj 2015 00:29 - 25. říj 2015 00:39 #124131
Odpověď od H13
Admin
Jinak, pár tipů jak uskutečnit setkání:

- není potřeba dělat nějakou "monstrakci", i setkání pěti lidí může být přínosné
- není potřeba vymýšlet přenášky, důvodů proč se sejít, souvisejících s Joomlou může být hodně a může to být hodně neformální
- i s lidmi, s kterými vás spojuje jen Joomla, jde jen tak neformálně "pokecat"
- komunita je hezká věc, ale vše je možné jen díky jedincům, takže je to o tom, že jeden či dva prostě budou "lídři" a nějak se pokusí nějaké setkání uskutečnit
- setkání by asi mělo být někde, kde je to pro všechny dobře dostupné (Praha, Brno). Například výše zmiňovaný Turnov je pro mě stejně daleko jako Budapešť, takže i když bych rád dojel, je to pro mě hodně daleko :-(


Dnes jsem byl na akci: "Joomla! Pizza, Bugs and Fun" ve Vídni. Bylo nás šest, hlavní důvod setkání bylo "potvrzení nalezených chyb", ale samozřejmě jsme nehledali jen chyby.


plus.google.com/107111925843013040542/posts/ePHgq2KFWyB

Mimochodem, "Joomla! Pizza, Bugs and Fun" je akce, která je velmi vhodná pro setkání. Nejde o nalezení a opravení bugů, jde o to potrvdit již nalezené bugy. Ten, kdo najde bug, většinou popíše, jak se bug projevuje a prostě je potřeba toto potvrdit i od jiného "testera". Takto jsme dnes ve Vídni potvrdili (nebo vyvrátili) kolem 10 chyb a protože akce probíhala v celém německy mluvícím prostoru (Německo, Švýcarsko, Rakousko) paralelně, potrvdilo se hodně bugů, což výrazně pomohlo Joomle!

Výhodou je, že toto může dělat i začátečník, stačí pár minut zaškolení (jak a kde najít popis bugu) a pak stačí následovat postup ověření chyby (obtížnosti jsou různé a méně závažné bugy většinou zvládne potvrdit i začátečník). Většinu chyb jsme probírali týmově, takže i to bylo výhodné, protože to odstranilo problém, kdy někdo nepochopí správně samotný bug nebo postup identifikace bugu.

Jako základ k setkání tohle může dobře fungovat a v případě potřeby je možné rozšířit o přednášku nebo prostě "neformální pokec".

BTW: Pizza není povinná, např. ve Frankfurtu dnes měli párečky. :-)

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Bart

25. říj 2015 08:00 #124134
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
H13, díky za příspěvek a gratuluju k 2000. postu!

Ano, v plánu ani není žádná monstr akce, ani klasické přednášky v posluchárně, ale spíš představení od stolu + projekce, jak kdo co používá. Vaše akce vypadá moc fajn, je jistě hodně přínosná pro programování Joomly. Osobně se spíš chci zaměřit na praktické využití Joomly než "programařinu". Nic však nebrání tomu, aby existovalo v ČR víc joomloidních akcí.

Jak jste ve Vídni komunikovali? Německy? Frankfurt + párečky, to ladí! Pro Vídeň víc pasuje řízek :-)

Vídeň má skoro 2 mil. lidí, a vás se sešlo 6, přičemž je to kousek z "Pešti" i "Blavy" a Brna. Čím to? Troufám si myslet, že WordPressáků by dorazilo nejmíň 100.

Souhlasím, že Praha či Brno je na pořádání akcí vždy lepší. A že srdce Českého ráje nemusí všem vyhovovat. Někomu však třeba jo. Z Pardubic i Kolína je to do Turnova okolo 2 hodin pohodlným vlakem. Z Prahy busem dokonce jen 1:40. Existuje hodně akcí mimo PHA, BNO a normálně fungují už roky.

Navíc - Český ráj v Praze ani ve štatlu nenajdeš ;-)

Fajn víkend, MaK.

--- -- -

25. říj 2015 14:05 #124143
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, ve Vídni se komunikuje v němčině, ale není problém i v AJ (v podstatě se německý IT jazyk hodně mísí s angličtinou) a např. bugy se reportují jen v angličtině.

Ano, 6 - 10 uživatelů je prostě realita a to i v dvoumilionovém městě. Podobně to bylo i v ostatních německých a švýcarských městech. Na druhou stranu je německý prostor (Německo, Rakousko, Švýcarsko) nepřekonatelnej, co se týče potvrzování bugů. Nikde jinde se toho tolik nevyřeší. Příští měsíc se ve Vídni koná Joomla! Day ( joomla-day.at/ ), takže tam to asi bude vypadat jinak (možná podobně jako v Praze, možná skromněji). Jinak skupina ve Vídni je celkem čerstvá, nemá ani rok, po Joomla! Day je možná, že se zvětší.

Co jsem tak sledoval, tak v Rakousku, Německu a Švýcarsku jsou skupiny podle měst. Pro porovnání v ČR je to tak, že bychom tady měli např. skupinu v Praze, Brně a Ostravě.

Co se týče Turnova, psal jsem spíš o sobě, že pro mě je to daleko, ale pokud by se v Turnově pár lidí sešlo, byl by to velkej úspěch. Popravdě řečeno, z historie příspěvků tohoto fóra, pokud se vůbec někdo někde v Česku sejde, bude to hodně velkej úspěch.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Bart

Powered by Fórum