Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Zpoplatnění Google Maps od 11. června
www.phoca.cz/news/979-phoca-maps-3-0-5-released
ke stažení zde:
www.phoca.cz/download/category/37-phoca-maps-component
bylo to hodně hektický, takže případné bugy prosím hlásit zde nebo na phoca fóru .
Díky.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
a na druhém, se stejným API key ne?Directions Service: This API project is not authorized to use this API.
www.phoca.cz/documents/53-phoca-maps-com...-google-maps-api-key
Jeden API klíč lze použít na více místech, ale musí být všechna ta místa vypsaná (případně se dá použít *)
Zvláštní je, že chyba je až na vyhledávání trasy. Mapa se normálně zobrazí. Se stejným klíčem na jiném webu funguje i to hledání trasy...
Na každou funkci map je jiné API, v tomto případě Direction API.
Na každý API klíč máte Key restrictions. Pokud ho nezadáte, říkáte si o průšvih, že ho někdo přečte a začne používat pro své weby a vy to pak třeba zaplatíte.
Snažím se zjistit nějaké niance ve funkci API a platby a dopisuji si s google. Ale je to strašně časově náročné.
Otázka do světa:
Jak to chcete řešit, pokud chcete zadat správný API klíč k deseti až dveceti svým webům?
Tato odpověď ti asi nepomůže, ale já to vyřešil tak, že jsem všude vyměnil Google Maps API za OpenStreetMap (ovšem to platí jen pro mapy bez možnosti directionsJak to chcete řešit, pokud chcete zadat správný API klíč k deseti až dveceti svým webům?
Tato odpověď ti asi nepomůže, ale já to vyřešil tak, že jsem všude vyměnil Google Maps API za OpenStreetMap (ovšem to platí jen pro mapy bez možnosti directionsJak to chcete řešit, pokud chcete zadat správný API klíč k deseti až dveceti svým webům?
Právě že mám, stejný klíč na jiném webu běží.ernst napsal: to asi nemáte zapnuté api pro vyhledávání tras.
Jasně, prázdný jsem ponechal jen na zkoušku. Zkoušel jsem i hvězdičky apod.ernst napsal: Na každý API klíč máte Key restrictions. Pokud ho nezadáte, říkáte si o průšvih, že ho někdo přečte a začne používat pro své weby a vy to pak třeba zaplatíte.
nezadával jste ten api na novém webu po 11.6.?
Funkce hvězdiček se v key restriction trochu změnila.
Třeba *mojedomena.cz nefunguje již ani pro www.mojedomena.cz ani pro mojedomena.cz..
Nikde jsem nenašel popis, ale vypadá to, že * neumí nahradit tečku ani prázdný znak. Lomítko nahradit asi umí.
pokud máte jen weby pro kamarády, můžete klidně nechat google mapy, tam limit nikdy nenaplníte.
a jeden klíč může být klidně pro 20 webu nebo v rámci jednoho projektu můžete mít 20 klíčů, každý pro jednotlivý web
1. weby, které používaly mapy google před 06/16 sice ještě doteď pracovaly bez API klíče, musí v současnosti také zístak API klíč, jinak mapy přestanou fungovat 16.7.2018
2. Přidělená kvóta 200$ je na jeden platební účet, tedy bohužel ne na jeden projekt.
Nejnovější příspěvky