Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Oblíbené VIDEO GALERIE - počet shlédnutí na youtube

14. pro 2017 13:01 #133388
Krásný den přátelé,
mám dotaz, snad mi někdo poradí.
Používám pro svůj web videogalerii yendifplayer.com .
Mám na youtube také svůj kanál a z něj do webu vkládám přes tuto galerii svá videa.
Bohužel ale je NEPŘÍJEMNÁ SKUTEČNOST, ŽE SE MI NESČÍTÁ POČET SHLÉDNUTÍ NA WEBU A YOUTUBE.
Neroste mi tak tolik můj kanál a to mne mrzí.

MÁTE NĚKDO RADU NA GALERII, KTERÁ POČET SHLÉDNUTÍ Z WEBU SČÍTÁ K VIDEŮM NA YOUTUBE?

Jaké videogalerie vůbec využíváte?

14. pro 2017 16:27 #133403
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkuste něco jednoduššího, třeba Simple Youtube Channel. Nemusíte se pak starat o přidávání videí ještě na vaše stránky...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

14. pro 2017 18:09 #133407
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Anebo prostě vkládat script přímo z YouTube, je to jednoduché, viz třeba návod www.mariankabele.com/mak-blog/marketing-...t-je-do-svych-clanku

U několika rozšíření se mi totiž stalo, že videa z webu najednou zmizela, zřejmě kvůli tomu, že YouTube možná něco změnil a propojení už nefungovalo. Záleží, jak rozšíření přesně pracuje.

MaK.

--- -- -

15. pro 2017 09:16 - 15. pro 2017 09:19 #133414
Odpověď od Bong
Moderátor
Jen doplním, že existují i pluginy (například OSYouTube), které zjednoduší vkládání a kopírování videí. Po jejich instalaci a povolení stačí do obsahu (třeba článku) vložit jen URL videa na Youtube (i jiných) a zobrazení je pak plně v režii pluginu, dle jeho nastavení. Funguje to bezvadně.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

15. pro 2017 10:39 #133416
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Blbé ale je, že tyhle pluginy většinou nezvládají (nevím o žádném, který to umí) pokročilejší parametry, třeba na vypnutí návrhu relevantních videí po přehrání videa.

MaK.

--- -- -

15. pro 2017 11:13 #133420
Odpověď od H13
Admin

Bohužel ale je NEPŘÍJEMNÁ SKUTEČNOST, ŽE SE MI NESČÍTÁ POČET SHLÉDNUTÍ NA WEBU A YOUTUBE.


To, že by přehrání videa nesčítalo počty přímo na YouTube, to může být spojeno s tím, že pokud se video přehraje vícekrát za sebou z jedné IP (případně jiného identifikátoru), pak se sčítání z tohoto IP zablokuje (pravděpodobně z důvodů možného umělého ovlivnění). Takto se mi to stalo u jednoho videa, kdy jsem ho kontroloval (pročítal texty) a video přehrával vícekrát za sebou, pak už při mém zobrazení počty nerostly.

Počet shlédnutí na webu - to může mít i technické pozadí, příklad:

1) Zde například:

www.phoca.cz/virtuemartdemo/phoca-galler...ube/category/1-music

server nahraje více položek na ráz (seznam videí), proto nelze přehrání videa zatím započíst (musíme počkat až na to, kdy se opravdu konrétní video přehraje)

Tedy při zobrazení seznamu videí, kdy by byl server schopen započíst přehrání, to nejde, protože nevíme, které video bude spuštěno

2) Pokud kliknu na video, které se zobrazí ve vyskakovacím okně, může se to technicky proběhnout dvěma různými způsoby:

a) PŘES SERVER - přes iframe a nové načtení ze serveru - pak je možné počet uložit - protože server sestavuje vyskakovací okno a může při této akci uložit shlédnutí

b) PŘES JAVASCRIPT- pokud už se veškerý javascript ze serveru vytvořil během zobrazení seznamu videí, při kliknutí na detail videa a jeho přehrání se už neptáme serveru a ta akce už probíhá jen mezi uživatelovým prohlížečem a YouTube serverem (tedy náš server už nemá jak uložit nové shlédnutí)*

*samozřejmě se to dá i pomocí javascriptu složitě udělat - tím, že se otevře video, a např. přes AJAX se na server pošle požadavek, aby započítal shlédnutí - pak je ovšem otázka, jestli jen kvůli započtení má cenu "obtěžovat" server.

Tedy záleží na konkrétní technické realizace zobrazení videí na stránce a také na tom, jestli se zobrazuje více videí na jednou (nemůžeme sčítat) nebo jedno video na stránce (můžeme sečíst v době načtení stránky a považovat zobrazené video jako shlédnuté)

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Bart

Powered by Fórum