Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Jak pro analytiku nastavit Admin Tools Profess.?

Jak pro analytiku nastavit Admin Tools Profess.? 08. říj 2017 19:39 #132501

Ahoj Joomlisté,

občas své weby proháním analytickými nástroji, abych zjistil „mrtvé“ odkazy, rychlost,… Někdy testuju všechny běžné URL adresy webu, které jsou dostupné z menu. Do analytického nástroje (například Marketing Miner) vkládám URL sitemap. Na webu používám Admin Tools Professional od Akeeby.

Zdá se však, že Admin Tools přístup možná blokuje. Ve výstupu analytiky mi u všech URLs svítí status 403.

Jak nejlépe Admin Tools nastavit, aby měl analytický nástroj přístup? Do které přesně sekce Admin Tools vložit výjimku pro doménu?

Za tipy předem děkuji, MaK.
  • MaXoft
  • Avatar uživatele MaXoft
  • OFFLINE
  • Zkušený uživatel
  • Příspěvky: 865
  • Obdržená poděkování 79
--- -- -
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Jak pro analytiku nastavit Admin Tools Profess.? 09. říj 2017 02:24 #132509

V první řadě se podívat do seznamu vyjímek, popř. logu, proč byl přístup zablokován.

V nastavení admin tools lze pak nastavit výčet whitelisted domén, pokud marketingový nástroj má své IP adresy pod jednou doménou, tak lze nastavit. Popř. pak seznam IP adres.
  • Cony
  • Avatar uživatele Cony
  • OFFLINE
  • Moderátor
  • Příspěvky: 3968
  • Obdržená poděkování 1027
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Jak pro analytiku nastavit Admin Tools Profess.? 09. říj 2017 10:11 #132516

Díky, Cony, zjišťuju teď IP adresu, ze které ten nástroj na web leze.

Vím, že to jde v Admin Tools nastavit, ale nevím, kde přesně – jestli mám hledat v nastavení firewallu, anebo v .htaccess, případně ještě jinde.

Fajn dny, MaK.
  • MaXoft
  • Avatar uživatele MaXoft
  • OFFLINE
  • Zkušený uživatel
  • Příspěvky: 865
  • Obdržená poděkování 79
--- -- -
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Jak pro analytiku nastavit Admin Tools Profess.? 09. říj 2017 12:44 #132518

Je to v Nastavení Firewall - Výjimky z blokování.
  • Cony
  • Avatar uživatele Cony
  • OFFLINE
  • Moderátor
  • Příspěvky: 3968
  • Obdržená poděkování 1027
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Jak pro analytiku nastavit Admin Tools Profess.? 09. říj 2017 12:53 #132519

Dík, Cony. A co přesně bych tam měl prosím nastavit, když už znám IP, ze které robot na web chodí?

Vidím tam toto: image.prntscr.com/image/-nm_GiM5S0aWMwaGUWs1ng.png

MaK.
  • MaXoft
  • Avatar uživatele MaXoft
  • OFFLINE
  • Zkušený uživatel
  • Příspěvky: 865
  • Obdržená poděkování 79
--- -- -
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Jak pro analytiku nastavit Admin Tools Profess.? 09. říj 2017 13:05 #132520

Ne, to je něco jiného, to správné místo je v Nastavení firewal, na záložce Výjimky z blokování, ne přímo Výjimky z ovládacího panelu.
  • Cony
  • Avatar uživatele Cony
  • OFFLINE
  • Moderátor
  • Příspěvky: 3968
  • Obdržená poděkování 1027
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.090 sekund

Nové možnosti

Fórum umožňuje využít službu Tapatalk z vašeho mobilního zařízení.

Poslední novinky z fóra

Další témata »

Joomlaportál si prohlíží...

Právě přítomno: 560 hostů a jeden člen

Joomla!® je registrovaná ochranná známka společnosti Open Source Matters. © 2004-2012 JoomlaPortal.cz - provozováno Testudo corp. s.r.o. Powered by Twitter Bootstrap Framework. Design by Linelab.org

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků, diskuzních příspěvků a dalších textů je povolenou jen se souhlasem provozovatele.

Domů | Licence | O komunitě Joomla | Kontakty | Hledat na webu