Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Hlavní články/ všechny články

20. dub 2017 11:31 #131076
Hlavní články/ všechny články od David
Začátečník
Zdravím Vás,

potřeboval bych nakopnout se zobrazením všech článků a vůbec s články.
Možná úplně začátečnický dotaz (i když se tak necítím), možná dělám někde chybu, nebo po migraci mám něco rozhozeno, nebo to fakt nejde, ale to se mi nezdá, že by v J něco nešlo :-)

1) Na webu mám na úvodní stránce zobrazeny články, které jsou označeny jako hlavní, zobrazují se dle nastavení určitý počet, pak je dole stránkování. Chtěl bych mít ale v menu odkaz a zároveň i pod článkem, na další resp. všechny články (hlavní články), které jsou na webu skrz všechny kategorie v rámci blogového výpisu, bez dalších modulů, které jsou na úvodní stránce.

2) Navíc když mám článek, který je uložený v kategorii Novinky, ale má nastaveno Hlavní článek, tak proč má díky JoomSEF url jako /uvodni-stranka/novinky/clanek, proč nemá jen /novinky/clanek
Chápu, že je to tím, že mám jako výchozí stránku v nabídce nastavenou tu, která zobrazuje hlavní články, a ta ma alias uvodni-stranka (ale alias nemůže být prázdny), ale kterou mám mít jinak nastavenou, když na HP chci mít pár "Hlavní články".

3) Chápu správně, že Archivované články jsou pouze ty, které mají nastaveno Archivované? Proč tam nepatří i články, které již skončili s platností tzn. jsou zveřejněné ale mimo platnost. Nebo je to opět chybným smyšlením? Nedá se někde nastavit, že články po ukončení platnosti přejdou do Archivovaných? např. Vím, že nyní je věc aktuální ale za nějakou dobu již nebude, tak daný termín nastavím jako vypršení platnosti. Ale následně bych daných článek chtěl najít mezi články, nebo v archívu.

Díky moc za pomoc a nakopnutí. Klidně mě odpálkujte s odkazy, fakt jsem hledal, ale nenašel.
Díky

20. dub 2017 12:01 #131077
Odpověď od Bong
Moderátor
1. Zapněte si v položce menu Stránkování, to umožní procházení.
Jestli se vám jedná o výpis aktivních titulků dalších článků, pak je to hodnota Počet odkazů...

2. Jak si to uděláte, tak to budete mít. Udělejte položku menu na blog kategorie Novinky (třeba ve skrytém menu) pak by to mělo fungovat tak, jak chcete.

3. Archivované jsou opravdu jen ty označené, jako archivované. Existují ale pluginy, které vám po vypršení články automaticky přesunou do jiné kategorie, nebo jinak označí. Prohledejte JED.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

20. dub 2017 12:49 #131078
Odpověď od David
Začátečník
Díky
ad 1) já mám ale zapnuto stránkování to je v pořádku, zobrazuje se mi správně i počet odkazů, článků, úvodníků apod. Mě se nedaří udělat odkaz na kompletní výpis všech článků (samozřejmě se stránkováním) na nové stránce - mimo HP.

Chápu to správně, že když nemám nikde v nabídce odkaz na blog kategorie Novinky, že odkazy jsou jako by z úvodky.

Díky

20. dub 2017 15:06 #131080
Odpověď od Cony
Moderátor
Takže chcete mít podstránku, kde budou všechny články (nejen hlavní)? Udělejte si kategorii Články, pod ní nasázejte jako podkategorie všechny kategorie, které chcete takto zobrazit, a v menu si udělejte odkaz na kategorii články s možností zobrazovat i podřazené kategorie. Tím si i umožníte vynechat z výpisu nějaké systémové články (typu obchodní podmínky, 404 apod.), které jednoduše dáte do jiné kategorie než Články.

Pokud odkaz nemá specifikovaný parametr Itemid (ID položky menu), v některých případech se pokusí dohledat vhodná položka menu, a pokud se nenalezne, použije se aktuální, tj. kliknete z hlavní stránky, zůstává aktivní položka menu hlavní stránka.

06. čvn 2017 10:44 #131648
Odpověď od David
Začátečník
Zdravím,

nevím co se stalo, ale na webu se mi detail článku, který je na hlavní stránce, začal zobrazovat jakou detail součástí hlavní stránky, místo toho aby se zobrazoval pouze jako samostatný článek v contentu.
Ostatní články mimo hlavní to nedělají :-(

Co mám špatně?
Díky David

06. čvn 2017 13:04 #131652
Odpověď od Cony
Moderátor
Pravděpodobně je v kategorii, na kterou neexistuje odkaz položkou v menu. Vytvořte v nabídce menu typu blog, které směřuje na kategorii toho článku.

Powered by Fórum