Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Joomla! 3.6.5 a práce s cachí

12. úno 2017 14:06 #130181
Joomla! 3.6.5 a práce s cachí od Martens
Návštěvník
Zdravím,

chtěl jsem se zeptat - pravděpodobně od aktualizace na Joomlu! 3.6.5 mám problém s tím, že ikdyž mám v Joomle vypnutou mezipaměť, tak pokud nahraji do šablony update např. css souboru, tak musím v prohlížeči ručně vyčistit cache (je to nezávislé na prohlížeči).

A vím, že toto dříve nebylo potřeba dělat.

Je nějaký způsob, jak přinutit prohlížeč, aby vzal změněný css soubor i bez toho, aby se musela čistit ručně cache prohlížeče?

Jinak je to hostováno u WEDOSu a šablona je z WarpTheme.

Díky za jakýkoliv tip.

12. úno 2017 14:44 #130182
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, no to je spíš otázka na výrobce prohlížeče nebo dané šablony.

Např. v Chrome se dá nastavit, že pokud vyvýjíš a máš spuštěnej Developer Tools, můžeš cache deaktivovat (Disable cache (while DevTools is open)). Pak se změněný CSS nahraje vždy (to je v případě, že by to dělalo na straně prohlížeče)

Ale např. ve Firefoxu teď normálně testuju, změní CSS a ty změny se projeví při reloadu, a je to Joomla! 3.6.5.

Možná zkus ještě jinou šablonu (otestovat), pokud tam nebude problém, může být spíš nějaké nastavení ve WarpTheme a to už je pak otázka na WarpTheme vývojáře :idea:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

13. úno 2017 01:55 #130186
Odpověď od Cony
Moderátor

Martens napsal: Je nějaký způsob, jak přinutit prohlížeč, aby vzal změněný css soubor i bez toho, aby se musela čistit ručně cache prohlížeče?

Pokud to šablona podporuje, tak obvyklý způsob je při nahrávání CSS použít tzv Cache breaker, tj. za název souboru připojit ještě URL parametr, který reflektuje datum a čas toho souboru. Může to pak vypadat nějak takto
Code:
template.css?sDndD4

Powered by Fórum