Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Obrázky pri kopírovaní.

29. čvc 2016 13:04 #127792
Obrázky pri kopírovaní. od Mário
Uživatel
Zdravím vás, nahodil som joomla 3.6 a teraz by som potreboval prekopírovať cca 200 článkov, v ktorom sú fotografie obrázky.
Existuje nejaký modul ktorý by mi skopírovaný text s obrázkami do novovytvoreného článku automaticky tieto obrázky aj vložil?
Takto mi síce vloží obrázok ale samozrejme ho ťahá z pôvodného serveru ako link. Existuje niečo by tie obrázky automaticky vložilo cez admin sekciu na nový server pri ukladaní článku?

Je jediná možnosť iba cez databázu? _contens? . Potom by som musel image nahrať úlne rovnakou štruktoúrov aj na nový server? Pojde prehodiť tie contens z 2.5 na 3.6 v DT bez problémov.

Ide mi o to že stará serverový priestor je zaspamovaný a nerád by som preniesol kopírovaním súboru image najaký skrytý spam.

Ďakujem

29. čvc 2016 13:40 #127794
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

Takto mi síce vloží obrázok ale samozrejme ho ťahá z pôvodného serveru ako link


otázkou je, jakou cestu obrázky mají. Pokud by měly relativní, pak stačí jen exportovat/importovat články, a obrázky zkopírovat ze starého umístění na nové. Pokud mají ale obrázky nějakou cestu přímo na staré umístění, pak by vložení obrázků na nový server nepomohlo, protože by byly odkazovány pořád ty staré.

A teď jde o ty odkazy na obrázky:

- jsou relativní?
- absolutní?

obsahují např. část názvu starého umístění?

Nejlépe by bylo, kdyby byly relativní:

images/obrazek.jpg - tam se nic dělat nemusí, kromě nakopírování obrázků na nové místo

pokud by byly absolutní:

c:/cestakhtdocsnapr/mojejoomlanapr/images/obrazek.jpg - a dala by se na novém umístění udělat stejná cesta, pak je to taky Ok

pokud ale budou např. i s doménou

www . abc . com / images / obrazek.jpg a doména se např. změní, pak nejlépe změnit cesty v databázi pomocí nějakou search - replace příkazu (stejné by to bylo u absolutní cesty, pokud by byla odlišná od nového umístění)

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum