Přihlásit se

Joomla 5.0.3 a 4.4.3 bezpečnostní aktualizace (02 dub 2024)

Joomla 5.0.3 a 4.4.3 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

FlexiContent a jazykové mutace

28. dub 2016 12:54 #126786
FlexiContent a jazykové mutace od Ondra
Uživatel
Zdravím vás,
máte někdo nějaké zkušenosti s FlexiContentem a vícejazyčnýma stránkama?
Nějak jsem nepřišel na to jak to funguje, kromě toho že se zduplikuje stránka a tá se překladá, ale tím stratí provázanost s tou puvodní a to mě nepříjde moc dobré.

U stránky produktu chci například překládat popis produktu, popis fotek, ale třeba manuály chci mít jako field ke stažení jen v jednom defaultním jazyce, stejně tak technické data.
Dělám stránky kdy u produktu je několik doplňujících informací - design, dowload, technické data, obsah balení atd. a tak jsem pro to chctěl použít nějakou CCK rozšíření. Ale celé stránky mají být také v šesti jazycích.
Poradili by jste mě s pomocí jakých rozšíření by jste takové stránky tvořili?
Předem děkuji.

28. dub 2016 13:42 #126787
Odpověď od Cony
Moderátor
Na to používám běžné články Joomly, u kterých si nastavím vazby na ostatní jazykové verze + komponentu FieldsAttach pro přidání dodatečných polí do článků.

18. kvě 2016 10:53 #127022
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Cony,

dají se prosím položky vytvořené ve FieldsAttach zobrazit i uvnitř článku? Ve video ukázce vidím jen možnosti umístění before / after article.

MaK.

--- -- -

18. kvě 2016 11:09 #127023
Odpověď od Cony
Moderátor
Uvnitř článku? A kde? A jak? :) Osobně ten standardní plugin nepoužívám, zadané hodnoty si umisťuji sám v šabloně,
Pokud vím tak FieldsAttach žádý plugin na "umisťování" do textu článku nemají. Musela by se vymyslet nějaká syntaxe, něco jako {filedsattach mojepole}, ale je otázka jaká, aby byla univerzální a použitelná.

Nejrozumnější bych viděl buď si podobnou syntaxi vytvořit v šabloně (v místě kde se tiskne text článku zavolat nějaké nahrazení).

18. kvě 2016 11:36 #127024
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Existují pluginy, které se automaticky prdnou dovnitř článku, třeba pro AdSense. Je však pravdou, že pak prostě nějak rozseknou klidně i odstavec.

Jak na to? Například tak, že umístění zvolíš manuálně, klikneš na nějaký button, třeba Pole 1, Pole 2, Pole 3. Na něco podobného používám snippety, jenže v nich je obsah statický = u všech článků v rámci jednoho snippetu pak stejný.

Propojením s FieldsAttach by ten obsah mohl být dynamický, natažený z hodnoty, kterou jsi zadal při editaci článku. To by bylo luxusní! Škoda, že programování moc nerozumím...

Že by výzva pro programátora?

MaK.

--- -- -

Powered by Fórum