Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Editace obrázku v článku.

30. bře 2015 12:11 #121178
Editace obrázku v článku. od Markéta
Uživatel
Mám Joomlu 3.4 a v administraci v editoru článku potřebuji vytvořit možnost jednoduchého nastavení zarovnání/obtékání obrázku textem plus nastavení odsazení textu od obrázku. Z jiných témat tady na fóru jsem pochopila, že se dají vytvářet vlastní tlačítka k editoru. Jak to mám udělat? Nejsem programátor, jen uživatel... Nebo pokud existuje nějaké rozšíření, které to umožňuje, budu ráda za odkaz.
Díky všem za pomoc.

30. bře 2015 13:44 #121179
Odpověď od Bong
Moderátor
Vytvářet vlastní tlačítka nelze (tedy jen tak uživatelsky). Možnosti editoru si nastavíte v Rozšíření - Správce pluginů - Editor TinyMCE, kde si můžete přepnout režim na Pokročilý nebo rozšířený. Případně nastavit co se má nebo nemá nabízet...

Pak budete mít při vkládání obrázku v dialogovém okně i záložku pro pokročilá nastavení, kde najdete i odsazení (Vertikální mezera, Horizontální mezera). Zarovnání obrázku na stránce můžete provést třeba po vložení obrázku kliknutím (označením) na obrázek a následně na tlačítko pro zarovnání textu (Vpravo, vlevo,...).

Nebo použijte jiný editor, například JCE, tam jde například v nastavení již definovat jaké odsazení, zarovnání, atd. bude na vkládaný obrázek použito.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Markéta

30. bře 2015 17:33 #121185
Odpověď od Markéta
Uživatel
Na tu úpravu pomocí tlačítek úpravy textu jsem nakonec taky přišla metodou pokus - omyl. A rozšířit přes Editor TinyMCE mi pomohlo, díky za odpověď.

Powered by Fórum