Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Jak zakázat duplicitni stránky

05. bře 2015 15:25 #120659
Jak zakázat duplicitni stránky od tonboss
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

joomla mi nejakym zpusobem generuje 2 duplicitní stránky, které nedokazu odstranit.
Da se to nejak obejit?
Co se týče SEO, stačí dát do robots.txt tyto dve stránky do nofollow, noindex?

Všiml jsem si, že se mi na webu po zadání naprikad www.domena.cz/ 14 , nebo nejake jine cislo (ale ne vzdy) zobrazi nejaka stranka. ani ne duplicitni, spis se zobrazi nejaka stranka + nekolik modulu. Sice tyto stranky nejsou nikterak generovany, (aspon podle sitemap), ale stejne bych byl rad, kdyby vsechny stranky, ktere na webu nemaji co delat, se presmerovaly na error page, kterou jsem si vytvoril. Nejake napady?

06. bře 2015 08:46 #120694
Odpověď od Jan
Začátečník
Odpovím aniž bych byl guru, ale možná se někdo přidá.

aby Joomla sama generoval duplicitní stránky mi přijde dost podivné. Všechny publikované články musíš najít v Articles, popř. na ně může směřovat odkaz z menu. Duplicitu asi můžeš odstranit přidáním stránky do robots.txt, ale spíše bych začal tím že odstraním tu příčinu, to znamená dohledím ty duplicitní články, někde tam být musí.

Ohledně error page, k tomu slouží error.php, někde na netu je návod. Vytvoříš článek ERROR 404 s textem a odkazem na hlavní stranu a do souboru error.php nadefinuješ jen přesměrovaní na ID článku. Pokud následně napíšeš do URL nějakou blbost, systém tě přesměruje na tvůj článek o chybě, to by vysvětlovalo proč u nefunnkční URL se ti objevuje prázdná stránka s některými moduly (mrkni do error.php co tam máš). Ten script pro redirect má asi jen 2 řádky, pokud toho tam máš víc, tak to generuje to co je uvedené v tomto souboru.

Powered by Fórum