Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Neúspešný import databázy na Localhoste

18. pro 2014 07:38 #119389
Odpověď od Peter
Začátečník
Cony: Joomlu sa (na rozdiel od svojich začiatkov) snažím držať tak čistú a jednoduchú, ako to len ide. Neinštalujem žiadne moduly, doplnky, pluginy, ktoré ju zbytočne zväčšujú, spomaľujú, vystavujú bezpečnostnému riziku navyše a po odinštalácii len zanechávajú zbytočne "zasvinené" stránky. Stránky si dokážem zálohovať aj sám - stiahnem súbory cez FTP, exportujem databátu - to je všetko. Akeeba bola o niečo rýchlejšia, ale nenašiel som žiadnu výhodu navyše, len nevýhody spomínané skôr.

karel0: ten nápad s kopírovaním dtb bol zatiaľ najúčinnejší, ale žiaľ ani to nepomohlo - po polhodine kopírovania neboli skopírované všetky tabuľky a trvalo to tak dlho, až ma odhlásilo kvôli nečinnosti (ale aspoň sa skopírovali nejaké tabuľky a CZ_databáza nie je viac prázdna).

Všeobecne: zistil som, že mi import neprebieha nikdy do CZ_databázy, ale z nejakého dôvodu vždy len do pôvodnej SK_databázy. Rozmýšľal som, či nemôže byť konflikt v rovnakej predpone tabuliek. Vo vyexportovanej SK_databáze som si zmenil predpony tabuliek a tak dal importovať do CZ_databázy. Výsledok: import prebehol do pôvodnej SK_databázy a tak mám všetky tabuľky 2x - len s rôznymi predponami.

18. pro 2014 11:28 - 18. pro 2014 11:32 #119395
Odpověď od Bong
Moderátor

Fjody napsal: Bong: Nechcem viacjazyčný web. Budú to 2 rôzne domény - jedna so slovenskými článkami, druhá s českými článkami

2 Joomly, 2 databáze, 2 různé webové prostory... Pak tedy tuplem netuším proč to děláte tak složitě. Zkopírováním webu včetně databáze na local přeci získáte přesně to co potřebujete, tedy web s obsahem původní databáze. Pak už jen stačí nainstalovat češtinu alespoň pro frontend a případná rozšíření a začít kategorie, články, položky menu, atd přepiisovat do češtiny.

Tím, že do čisté databáze nakopírujete data z jiné databáze dostanete zase jen kopii, tak proč to dělat tak složitě? Nebo proč to takhle komplikujete? Z čeho máte obavy?

edit: Akeba vám tohle pomůže udělat za pár minut a spolehlivěji, než ruční kopírování atd. Navíc obsahuje funkce, které vám s různým nastavením při přesunu velmi ulehčí život.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

18. pro 2014 11:57 #119397
Odpověď od Peter
Začátečník
Bong: ja nepotrebujem skopírovať stránky z Webu na Local. Tie stránky na webe neexistujú - všetko je iba na Locali. Na Locali mám SK stránky a na locali potrebujem vytvoriť CZ stránky - obsah súborov skopírujem bezproblémov (kvôli zmene loga a pod.), ale obsah databázy sa mi skopírovať nedarí z neznámych dôvodov - je to v tých príspevkoch vyššie.

18. pro 2014 12:48 #119398
Odpověď od Bong
Moderátor
Soubory máte zkopírované.
Databázi v phpMyadmin si vlezete do SK databáze, záložka Export a vyexportujete do sql souboru. Následně:

a. Ten otevřete v textovém editoru Ctrl+A, přeskočíte do prázdné CZ databáze (bez tabulek), záložka SQL, Ctrl+V, tlačítko provést.

b. Nebo přeskočíte do prázdné CZ databáze (bez tabulek), záložka Import, vyberete uložený soubor a naimportujete

Nebo použijte v SK databázi záložku Úpravy jak je psáno výše. Tam si uděláte kopii databáze...

Samozřejmě je třeba upravit configuration.php v CZ Joomle na novou databázi.

Nebo použijte onen zmiňovaný Akeeba Backup, záloha z něj + kickstart toto vše udělá za vás.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

18. pro 2014 16:34 #119401
Odpověď od Peter
Začátečník
Bong:
a) Ctrl+A - Ctrl+V => CZ databáza je stále prázdna, bez akýchkoľvek tabuliek
b) Import databázy - to tu práve rozoberáme najmä s karel0, že import cez phpMyAdmin mi nefunguje => CZ databáza je prázdna, bez akýchkoľvek tabuliek
c) Úpravy a Kopírovanie v phpMyAdmin navrhoval karel0 ako posledné riešenie a to sa zatiaľ ukázalo ako najlepšie => do CZ databázy sa importovala aspoň časť tabuliek, potom sa import zasekol a odhlásilo ma kvôli dlhej nečinnosti

Navrhujem uzavrieť túto tému - vidím to na technický problém, ktorý z nejakého dôvodu bráni importu databázy v rámci Localhostu. Ak to nie je možné vyriešiť na Locali, s databázami sa pohrám naostro, priamo na serveroch webhostingu - tam by k takémuto problému nemalo dôjsť. Ďakujem všetkým za rady.

18. pro 2014 19:01 #119402
Odpověď od Peter
Začátečník
Záver a riešenie problému pre ostatných:
Dotiahnuté jediným spôsobom, ktorý sa ukazoval byť schodný: v phpMyAdmin je to záložka Operácie - Skopírovať databázu do (v češtine je to myslím záložka Úpravy - Kopírovat). Po tom, ako som znížil počet tabuliek na polovicu, kopírovanie prebehlo úspešne a v priebehu pár sekúnd. Ešte raz vďaka a príjemný večer.

Powered by Fórum