Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Zůstat u nativního správce jazyků či použít 3party

15. srp 2014 13:23 #117454
Zdravím,
rád bych si nechal poradit, mám takové dilema se správcem jazyků v Joomle. Přemýšlím jestli místo něj nepoužít třeba komponentu FaLang. Ovšem nese to i určité nevýhody - zabezpečení, rychlost...(?)
Jediné co mi vadí na správci jazyků v Joomle je, že když si kliknu na vlaječku cizího jazyka, tak se mi stránka sice přeloží, ale přejde na titulku - a to se mi nelíbí, rád bych aby zůstala na stránce, jaké je (třeba zvoleném článku). Nevíte jestli tohle jde v Joomle pořešit? V podstatě je to pouze jediný důvod proč chci přejít na nějakou komponentu třetí strany. Ale moc se mi do toho nechce.

16. srp 2014 23:54 #117464
Odpověď od Cony
Moderátor
Proto je v Joomle tzv. Přiřazení (nebo Sdružení, český překlad je v tomto trochu nejednotný). V položce menu (v Joomle 3 i v článku, kategorii, kontaktu apod.) máte záložku sdružení. V té jednoduše zvolíte která položka menu v druhém jazyce odpovídá té ve které se právě nacházíte (tedy např. v položce Kontakt zvolíte pro angličtinu Contact).

Ikony vlaječek pak začnou fungovat tak jak chcete.

Powered by Fórum