Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Jak udelat neviditelne tabulky

28. čvc 2014 21:03 #117242
Jak udelat neviditelne tabulky od Veronika
Uživatel
Dobry den,
nevim, jak nastavit v joomle neviditelne tabulky - nebo respektive mit volbu, zda tabulka bude viditelne ci ne. Template jsem vytvorila v artisteeru. Nastavila jsem tam border 0 a v nahledu je to v poradku, ale jakmile template importuji do jommly, tak jsou tabulky viditelne i kdyz jim v editaci opet nastavim border 0.
At delam co delam namohu najit chybu muzete mi prosim nekdo poradit?
Snad jsem to napsala srozumitelne :-)
Dekuji Verive

29. čvc 2014 01:07 #117244
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud chcete poradit se vzhledem budete nám muset dát odkaz na stránku, kde se problém vyskytuje.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. čvc 2014 15:38 #117256
Odpověď od Veronika
Uživatel
Dobry den,
omlouvam se myslela jsem, ze se to obecny dotaz. Jedna se o stranky: mladeznickyhokej.mnichovice.cz . S tim, ze jsem (asi mozna zbytecne) kdyz jsem davala na stranku obrazek, tak jsme ho davala do skryte tabulky, tak aby to drzelo formu. Bohuzel po nahrani upravene sablony se tabulky objevuji :-(
Takze jsem to nakonec v aktualitach predelala ze to je bez tabulek, ale napr v archivu aktualit jsem to jeste nechala.

Pro me by bylo idelani kdyby bylo mozne vybrat jeslti tabulka bude viditelna treba u vysledku nebo bude neviditelna pokud to budu chtit jen pro "zarovnani"

A kdyz uz jsem u tech dotazu: Kde je mozne nastavit, aby se na te titulni strance nezobrazoval nazev "aktuality" a take jak zrusit polozku "jste zde:". Hledala jsem to cely den a neprisla jsem na to :-)

Moc dekuji a preji krasny den
V.

29. čvc 2014 16:44 - 29. čvc 2014 16:47 #117259
Odpověď od Bong
Moderátor
1. Pokud chcete poradit se vzhledem je třeba vždy na stránky odkazovat a to z toho důvodu, že není prakticky nic univerzálního a k nalezení příčiny problému je třeba vidět stránku i její kód. Barvu a ohraničení tabulek vám tam přidává šablona, konkrétně v souboru template.css si najděte
Code:
.art-article th, .art-article td { border: 1px solid #d95f02; padding: 2px; text-align: left; vertical-align: top; }

2. Tabulky na zarovnání obrázků vůbec nepotřebujete. Stačí se práci s nimi naučit a pochopit. Pravda je, že v základním editoru Joomly to není zrovna pohodlné. Zkuste si nainstalovat a používat JCE editor www.joomlacontenteditor.net . Práce s obrázky bude jednodušší. Na to aby se obrázky po kliknutí samy zvětšily a vy se tímto nemusela zabývat jsou tady pluginy, zkuste třeba mavik Thumbnails .

3. Tabulky s výsledky můžete vkládat například přímo z Excelu. Ovšem je třeba dodržet určité zásady. Tady na fóru se to probíralo nesčetněkrát, najděte si to.

3. Tam kde nechcete aby se zobrazoval název stránky musíte upravit nastavení položky menu. Tedy běžte do Správce nabídek: Úprava položky nabídky - Zobrazení stránky: Zobrazit titulek stránky

4. "Jste zde" je dáno nastavení modulu Drobečková navigace. Tam si zobrazení zakažte nebo upravte.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. čvc 2014 17:32 #117261
Odpověď od Veronika
Uživatel
Dobry den,
moc dekuji za rychlou pomoc, ale priznam se, ze jsem uplne zacatecnik a padla jsem do toho po hlavne a ted se v tom ucim plavat. Takze nektere dotazy asi budou hloupe a stupidni, ale opravdu nevim, jak neco udelat :oops: ale rada bych se to naucila :-)

1) jak jsem pochopila musi ty tabulky zmenin primo v css stylech. Je mozn to zmenit nejak primo pri tvorbe sablony v aristeeru? abych to pak nemusela doupravovat.
1a) priznam se, ze netsuim, jak to v trech css stylech zmenit - takze kdyz to vygeneruji z toho artistteru, tak si ten soubor otevru a tam to zedituji a pak teprve nahraji do joomly nebo je mozne to nejak menit az v joomle?
1b) kdyz tam dam border 0 bude to nastavene "natvrdo"? Tedy nebude jiz mozne tam okraje vlozit nebo to pak bude v joomle fungovat korektne?

2) to rozsireni na zvetsovani obrazku se mi libi usetrilo by mi to hodne prace. Nasla jsem si to na netu a stahla, ale priznam se, ze se mi to nejak nepodarilo nainstalovat. Zkousela jsem to pres rozsireni - nahrat soubor s balickem. Ale napsalo mi to toto:
Upozornění

JInstaller: :Instalace: Nelze najít soubor Joomla XML nastavení

4) priznam, ze jsem nenasla, kde je drobeckova navigace :oops: :oops: :oops:

Jeste jednou se omlouvam za hloupe dotazy a moc dekuji
V.

29. čvc 2014 18:30 #117263
Odpověď od Bong
Moderátor
1. Kliknete na Rozšíření - Správce šablon - Šablony, vyberete tu vaši, kliknete na CSS, na template.css, najdete: border: 1px solid #d95f02; a upravíte jak libo, třeba smažete, nebo nastavíte dle potřeby. Nastavení v Artisteeru je určitě možné, ale ten neznám.

2. Nedošlo mi, že máte Joomlu 3.x, ten mavik Thumbnails je jen pro J2.5, to může být problém. Najdete i jiné. Rozšíření stahujte z JED, třeba pluginy obrázků: extensions.joomla.org/extensions/photos-...ages/articles-images
Když plugin nainstalujete musíte přejít do Rozšíření - Správce pluginů, plugin vyhledat otevřít, povolit a případně nastavit. Jinak fungovat nebude.

4. Kliknete na Rozšíření - Správce modulů a tam si ten modul Drobečková navigace najdete, kliknete na něj a nastavíte dle potřeby. Při odchodu uložit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Veronika

Powered by Fórum