Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

začátečník a počáteční úpravy

11. srp 2012 10:55 #96206
Zdravím, s joomlou začínám, mám představu, co kde a jak chci, ale bohužel jsem se zatím nedoklikal na odstranění a změnu nějakých věcí.

1) vlevo pod Menu jsou ze staré šablony nějaké odkazy Older Posts, Blog Roll, RSS apod.
Kde nebo jak se mám toho zbavit? Chci mít pod menu čistou stránku.
To samé vpravo nahoře: velikost písma a vyhledávač. chci to odstranit.

2)Na konci stránky je odkaz na Author login. Jak ho přesunout do pravého horního rohu ?

3)úprava položek v menu - jedná se mi o grafické znázornění (místo teček svůj vlastní obrázek). to se dělá kde?
Přílohy:

11. srp 2012 23:04 #96208
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Pro začátek si položte otázku, jak jste na tom se znalostmi HTML, CSS, PHP. Pokud je vaše odpověď, že nic moc, tak se nejdříve naučte aspoň základy.
Dále bych si být vámi sehnal nějakou knihu o Joomle (klidně i pro verzi 1.5)

Co se týče vašich bodů:
ad 1. - Toto jsou moduly, jejichž nastavení neleznete ve správci modulů. Velikost písma je součástí šablony, takže je nutná její úprava.

ad 2. - Není na vašem obrázku vidět.

ad 3. - Pomocí CSS

12. srp 2012 09:59 #96212
Odpověď od Jakub S.
Uživatel
html a css jsem se ucil. vetsi zaklady znam. php jsem videl z rychliku. kdyz vidim kody tak si je poupravim. jenze v sablone je tolik slozek a podslozek, ze vubec netusim kde co je. a ze bych mel zrovna naladu to vsechno hledat. byl jsem rad, kdyz jsem nasel a pozmenil prihlasovaci formular (ten author login)
Přílohy:

12. srp 2012 10:07 - 12. srp 2012 10:08 #96213
Odpověď od Bong
Moderátor
Nainstaloval jste si Joomlu včetně ukázkových dat. Ty si uživatelé zpravidla instalují proto, aby lépe pochopili možnosti a administraci Joomly. Využijte tedy toho, hledejte, upravujte, učte se...

Až se naučíte se systémem pracovat, budou vám některé vaše otázky připadat směšné. Joomla má nápovědu, existují knihy, internet a třeba i Rozcestník Joomlaře .

Ale k vaší otázce. Nainstalujte Joomlu znova bez ukázkových dat a použijte jinou šablonu, která vám více vyhovuje, protože popisovat kde, co a jak máte upravit, je trochu moc. Obzvlášť když si nakonec stejně vyberete jinou šablonu...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

12. srp 2012 10:15 #96214
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Já používám Operu a její FireFly developerský nástroj. Vyvolává se stiskem ctrl + shift +I.

Funguje to tak, že si pak můžu v reálném čase měnit kód a ihned vidím změny které probíhají na stránce. Tedy mi ušetří tu část stahování souborů na disk, tam jejich úprava, nahrání souborů na ftp a zjištění, že to nefunguje a tak pořád dokola.

Taky je na ní dobré to, že nemusíš hledat kód který co ovlivňuje. Prostě si zapneš FireFly, vyjede konzola a pak už jen klikneš na prvek na stránce a ono to samo zvýrazní kód, který je za prvek zodpovědný.

Ty pak daný kód najdeš na ftp a edituješ, případně smažeš. Nejjednodušší je to u css stylů, php je složitější, blbě se to hledá a taky jsem to ještě nepobral.

12. srp 2012 10:18 #96215
Odpověď od Jakub S.
Uživatel
já používám chrome. je tam podobná funkce. ale zdrojový kod na strance je uplne jiny nez v sablone. predpokladam, ze za to muze php, ktere jednotlive casti propojuje a na cilove strance je prevede do zobrazitelneho kodu. nebo se pletu? v tomhle jsem lehci zacatecnik

Powered by Fórum