Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Řazení hlavních článků na úvodní stránce

30. bře 2015 21:19 #121187
Zdravim,

řeším následující problém. Na hlavní stránce chci mít uvedeny články, které při jejich vytvoření označím jako hlavní. Tyto články jsou však umístěny v rozdílných kategoriích. Pokud v nastavení úvodní stránky vyberu kategorie, ze kterých se mají hlavní články na údovní stránce zobrazovat, tak se sice zobrazují, ale ne tak, jak bych potřeboval. Tedy dle data vytvoření nebo zveřejnění bez ohledu na kategorii, ve které jsou umístěny.

Dokážu vše nastavit tak, aby se mi řadily dle řazení kategorií ve správci kategorií, což je nepraktické, protože se mi vypíší všechny články z jedné kategorie a teprve pak se začnou vypisovat články z dalších kategorií, tedy časové hledisko je zde druhořadé. Pak se dají seřadit podle jména článku vzestupně či sestupně, také k ničemu. Ale nikde nemohu najít řazení dle data. Co znamená způsob řazení "Globální nastavení" nevím.

Navíc bych potřeboval, aby jeden článek byl jako první stále, tedy bez ohledu na ostatních. Jde o přivítíní, pod kterým se poté budou vypisovat již zmíněné hlavní články dle data.

Nevíte někdo, kde se dá nastavit řazení hlavních článků dle data? Už jsem projel snad všechny možnosti a nic jsem nenašel. Používám Joomlu 2.5. Nebo poradit nějaké rozšížení, které by toto umožňovalo.

Moc děkuji Honza

30. bře 2015 21:41 - 30. bře 2015 21:44 #121188
Odpověď od Bong
Moderátor
V nastavení položky menu zvolte:

Řazení kategorie: Žádné řazení
Řazení článků: Nejnovější nejdříve

Tomu článku, který chcete mít vždy první, nastavte datum vytvoření na rok 2100.

Dlobální nastavení je v tomto případě to co máte nastaveno v Možnosti správce článků .

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Jan Kůrka

30. bře 2015 22:00 #121189
Odpověď od Jan Kůrka
Uživatel
Moc děkuji, přesně takhle jsem to potřeboval. Nevěděl jsem, že se dá takto ošálit datum na hodnotu, která vlastně ještě nenastala.

Powered by Fórum