Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Microdata v nadpisu hlavního článku

24. říj 2014 18:59 #118646
Microdata v nadpisu hlavního článku od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Zdravím, mohu se zeptat zkušenějších kam mohu přidat microdata na titulní stránku webu? Na titulní straně webu mám v hlavních článcích nadpis stránky a ten obsahuje název firmy. Rád bych přidal microdata k tomtuto konkrétnímu nadpisu (k názvu firmy), ale na stránkách mám i další články, které v nadpisu nemají název firmy. U běžného html modulu a nebo v šabloně mohu editovat zdrojový kód, ale u hlavních článků musím přepsat výstup modulu. Nějaké úpravy jsem už dělal v soubor default.php v com_content, ale v tomto případě nevím přesně kde a co mám doplnit (správný zápis). Moc děkuji za radu (popř. i za vzor úpravy kódu v PHP).

24. říj 2014 21:05 #118650
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Slávo, pokud chceš připsat "ručně" cokoliv do některého nadpisu, není jednodušší si prostě nadpis stránky nezobrazit a(ale) upravit vytvořený nadpis v obsahu článku?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: Jan Kedvis

24. říj 2014 21:18 - 24. říj 2014 21:22 #118651
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj Karle, mám výstup z modulu pro hlavní články už nějak (pro své potřeby) upravený a rád bych věděl jak upravit i ty nadpisy. Tvá rada je samozřejmně správná, ale já bych teď potřeboval trochu jiné řešení (právě to složitější řešení). Moc děkuji za snahu pomoci.

30. říj 2014 17:57 - 30. říj 2014 18:08 #118696
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Zdravím, něco jsem našel na Google, ale mám problém se správným zobrazením navigace zde . Začal jsem s úpravou default.php v mod_breadcrumbs, který je v adresáři html v šabloně. Mám J.2.5. Navigace se mi však řadí pod sebe a ne vedle sebe (předtím to bylo v pořádku). Nevíte kde mám v tomto zápisu chybu (přikládám zdroj. kód a obrázek). Úpravu jsem provedl v "Render all but last item - along with separator" a v "Render last item if reqd".Děkuji



Mám to zapsáno
Code:
// Render all but last item - along with separator if (!empty($item->link)) { echo '<div itemscope itemtype="http://data-vocabulary.org/Breadcrumb"><a itemprop="url" href="' . $item->link . '" class="pathway"><span itemprop="title">' . $item->name . '</span></a></div>'; } else { echo '<span>' . $item->name . '</span>'; } if (($key != $penult_item_key) || $show_last) { echo ' '.$separator.' '; } } elseif ($show_last) { // Render last item if reqd. echo '<div itemscope itemtype="http://data-vocabulary.org/Breadcrumb"><span itemprop="title">' . $item->name . '</span></div>'; } endforeach; ?>
Přílohy:

Powered by Fórum