Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

SOBI2 - pomalé načítání stránek
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: SOBI2 - pomalé načítání stránek

SOBI2 - pomalé načítání stránek 1 rok, 6 měsíců #62493

Dobrý den,
spravuji web kuchteni.cz/. Je zde použita komponenta SOBI2 viz. www.kuchteni.cz/recepty.html
Mám ten problém, že všechno strašně pomalu načítá, což zřejmě sami taky vidíte. Pokud jsou vyplé SEF adresy web běží podstatně rychleji, ale ideální to samozřejmě není. Je tam sice přes 6000 záznamů. Nicméně si myslím, že přece musí být způsob jak web zrychlit. Možná dělám někde jen hloupu chybu...Děkuji za nakopnutí a za rady jak web zrychlit.
  • tomahy
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:SOBI2 - pomalé načítání stránek 1 rok, 6 měsíců #62509

Procházel jsem témata zde na joomlaportále a hledal řešení. Kouakl jsem na stránky o cache ale nevím zda mám vše dobře nastaveno. Zkontroloval jsem taky jestli nemám nastaveno kompresi Gzip, ale nemám...Napadá mě ještě jestli to nemůže být serverem...ale mám VPS a ostatní projekty jedou v pohodě...takže to vidím spíše na chybu na své straně...Nemá někdo s tímto zkušenost? Případně kde mám hledat ještě chybu? Díky za rady
  • tomahy
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:SOBI2 - pomalé načítání stránek 1 rok, 6 měsíců #62520

No zrovna řeším pomalost svého webu (celkově). Od té doby, co jsem přešel na VPS to mám šíleně pomalé. HelpDesk (Savana) mi zdělil, že si mám optimalizovat scripta...Hm, ale proč, když to předtím běhalo relativně OK.

Ale i tak to řeším na své straně...

Pěkný info najdeš na : www.obchod-virtuemart.cz/novinky/joomla-tuning.html

Zrovna šťourám někde na netu komponentu „page cache “ o který se tam píše. Nějak se nemohu došťourat. Dám ji na web a uvidí se....
  • djx1
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:SOBI2 - pomalé načítání stránek 1 rok, 6 měsíců #62524

Díky za tip
osobně si ale myslím, že to bude spíše v SOBI versus JoomSEF
ctu dokumentaci obou a snazim se v tom nejak zorientovat
Má s tímto někdo ještě zkušenost?
  • tomahy
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:SOBI2 - pomalé načítání stránek 1 rok, 6 měsíců #62529

Tak já mám "vyřešeno". Problém byl opravdu na mé straně. Sice web neběhá rychlostí blesku (nikdy jsem se pořádné optimalizaci nevěnoval...asi začnu), ale běhá tak nějak jako dřív.

Zapnul jsem cache, kde se dalo (většinou bylo). Gzip zaplý. Postupně jsem povypínal všechny moduly a pak postupně zapínal. No a nakonec jsem zjistil, že za to může mod_feed. Nevím, jestli přímo modul nebo odkaz, ale při zapnutí to prodloužilo načítání stránky až na neuvěřitelných....na kafe, no:-)

Doporučuji podobný postup.
  • djx1
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:SOBI2 - pomalé načítání stránek 1 rok, 6 měsíců #62532

No, zkoušel jsem to podobným způsobem. Chyba je opravdu zřejmě v SEFrespektive SEF adresach komponenty SOBI2. Když jsem vypnul tvoření SEF adres v komponentě SOBI, tak se vse zase zrychlilo...
Takže teď nevím. Optimalizované adresy chci mít, myslím že to hraje nemalou roli, ale za takovou cenu, kdy je web celkově takto pomalý...
Snad existuje nějaké řešení, nebo mám prostě v nastavení někde chybu....
Cachování je všude kde jde zapnuto. Ale popravdě na problematiku cachování nejsem expert, takže i přes přečtení několika materiálů, si nejsem jist, zda někde v nastavení cache, či jinde nedělám chybu....
  • tomahy
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník
  • Strana:
  • 1
Doba nahrání stránky: 1.29 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 484 hostů a 19 členů