Právě prohlížíte: Úvod Fórum
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?

Phoca gallery a Jcomment
(1 uživatelé prohlížející toto téma) (1) host
DolůStránka: 12
Téma: Phoca gallery a Jcomment
Phoca gallery a Jcomment Před 4 měsíce, 2 týdnů  
Ahoj mám dva dotazy,

1)
je možné aby se v phoca gallery objevovaly komentáře na stránce s detailem obrázku? Mám vypnuté zobrazování jednotlivých obrázků v popup okně a je silně nelogické aby se mi komentář k obrázku ukazoval po klepnutí na ikonku komentáře, taky pak nikdo nemůže zjistit, zda k danému obrázku je nějaký komentář nebo ne, leda když klikne na tu ikonku komentářů.

2)
komentáře řeším přes Jcomment, funguje to báječně, problém je s latest comments které sice poslední kmentář k obrázku zobrazí, ale nejde na něj kliknout, takže je to nepoužitelné. Neřešili jsete to někdo?

Dík moc za rady a dík moc za phoca gallery je to supr komponenta

Phoca gallery 2.6.2
JComments 2.1.0
Joomla 1.5.15
fisejs
Nováček
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Admin zakázal anonymní příspěvky.

Re:Phoca gallery a Jcomment Před 4 měsíce, 2 týdnů  
Ahoj,

1) u Phoca Gallery lze komentovat jak celou galerii (kategorii), tak i jednotlivé fotky. V category view lze zobrazit komentář pro kategorie pod všemi obrázky a není možný zde zobrazit komentáře pro jednotlivé fotky. Pokud je nastaven no popup, pak se komentáře zobrazí pouze v případě, že je chce uživatel vidět, tedy, že klikne na ikonu komentáře. Problém, kterej popisuješ, je způsobenej mnoha různými kombinacemi nastavení. Protože kombinací nastavení je hodně a někdy je prostě nějaká kombinace různýho nastavení v konfliktu, pak se prostě ne všechno dá vyřešit

Další otázkou je, zda uživatelovi ukazovat komentáře, když chce vidět pouze detail? Nenapíše pak někdo, že je silně nelogické ukazovat komentáře v případě, že uživatel neklikl na ikonu komentářů, ale pouze na ikonu detailu?

Jak jsem ale napsal výše, problém je provázanost a různé možnosti. Takže např. nějaká vlastnost při možnosti zobrazení pomocí popup může vyznít jinak než když se popup nepoužije

2) To je právě to co popisuju výše, při použití popup nelze z Jcomments vytvořit link do popupu, a protože Phoca Gallery je popup galerii, pak tady ten problém je. Takže jsme to spolu s vývojářem JComments udělali následovně:

Pokud se komentuje kategorie, pak odkaz vede do category view na obrázky z dané kategorie. Dole je pak komentování dané kategorie - vše OK, tady problém není.

Problém je při komentování fotek. Ty jsou většinou zobrazeny v Popupu a pokud náhodou někdo použije "no popup" - to předem bohužel systém vědět nemůže (navíc při kombinaci nastavení parametrů na více místech), takže jediný řešení bylo, udělat odkaz na category view (protože odkaz do popup prostě nelze technicky vytvořit), kde jsou zobrazený všechny obrázky a ten obrázek, kterého se týká komentování, má blikající ikonu komentáře. Když se ni pak klikne, zobrazí se komentář v popupu.

Jiný řešení jsme nenašli (kromě vyjmenovaných problémů do toho vstupuje i nestandardní věc - komentování dvou různých typů - a to kategorie a obrázku, což se normálně neděje
)
H13
Administrátor
graphgraph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele
Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)

dík za odpověď,
řešení teda zatím není, jde mi o to, že když někdo okomentuje nějakej obrázek, tak se to vlastně nemůže nikdo dozvědět, pokud neni vědma nebo neproklikává všechny odkazy komentář u každé fotky každej den.

Bylo by fakt supr, kdyby se to dalo v tom nopopup modu vyřešit aby ty latest comments fungovali.

A taky komentování hned pod obrázkem

nebo kdyby se aspoň nějak upozornilo v té galerii na to, že je obrázek okomentován, třeba změnou ikonky comment...

Jinak je to komentování obrázků fakt trochu zbitečné.

Ale to vás už taky určitě napadlo, každopádně dík
fisejs
Nováček
graphgraph

a co zmenit galerii, kdyz neco nevyhovuje, za jinou?
vyber mate velky
ghost
Joomla Guru
graphgraph
Pohlaví: Muž
Nabízím instalaci a zajištění JOOMLART šablon za výhodnou cenu, ozvěte se mi.
Migrace z joomly 1.0/mamba na j 1.5.

Doporučíte nějakou? Do které by se dalo uploadovat jednoduše z frontendu (ne jen po jedné fotce) a měla komentářovej systém napojenej na jcomment? Nejlépe aby komentáře byli hned pod detailním zobrazením fotografie a bez popupu.

zatím jsem na takovou nenarazil. budu vám vděčnej.
fisejs
Nováček
graphgraph

byl jste alespon 5 min na extension a hledal?
tezko
co napr joomgallery, umi vse, co chete
ghost
Joomla Guru
graphgraph
Pohlaví: Muž
Nabízím instalaci a zajištění JOOMLART šablon za výhodnou cenu, ozvěte se mi.
Migrace z joomly 1.0/mamba na j 1.5.

NahoruStránka: 12
Právě připojeni - hostů: 417 a členů: 5 
Joomla!® je registrovaná ochranná známka společnosti Open Source Matters
© 2004-2010 JoomlaPortal.cz - provozováno Testudo corp. s.r.o.
design by VirtueArt geared by Joomla! Doporučujeme iTrefa.cz

Partneři Joomlaportal.cz

IgnumPhoca GalerieVirtueMart

Reklama Joomlaportal.cz

Artio

Joomla! Developer - Vulnerability News

[20100704] - Core - XSS Vulnerabillitis in Back End