Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Správný čas vs. časové pásmo
(1 prohlížející) (1) host

TÉMA: Správný čas vs. časové pásmo

Správný čas vs. časové pásmo 1 rok, 10 měsíců #57664

Dobrý den,
chci se zeptat, zda někdo neumí vyřešit příčinu následujícího problému:
Se změnou času jsem musel v administrátorském prostředí přenastavit i časové pásmo, aby zobrazovaný čas byl skutečný (tedy z UTC + 01:00 na + 02:00 h.).
Tento problém mi vznikl u stránek s Joomla! Verze 1.5.14, avšak na stánkách s Joomla! 1.0.15 jsem nic přenastavovat nemusel.
Zdálo by se, že problém je na straně hostingu, avšak oboje moje stránky jsou na stejném hostingu, ba dokonce na stejném serveru. Správce serveru mi tuto úvahu dokonce potvrdil s tím, že se pravděpodobně jedná o problém přímo v software.
Prosím, kdybyste někdo věděl, kde problémek vzniká, dejte mi vědět.
Předem díky!
  • mirasek1
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re: Správný čas vs. časové pásmo 1 rok, 10 měsíců #57697

Já měl vždy za to, že Joomla si řídí čas dle hostingu, pouze si přičte nebo odečte čas dle vašeho nastavení. Nakonec i uživatelům můžete nastavit jiné časové pásmo. Není váš problém třeba v tom? Pokud nepoužíváte nějaké speciální funkce závislé na přesném času, pustil bych to z hlavy
  • Bong
  • NEPŘÍTOMEN
  • Administrátor
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poslední úprava: 1 rok, 10 měsíců Napsal Bong.

Re:Správný čas vs. časové pásmo 1 rok, 10 měsíců #57918

Je v tom trochu chaoz ... např. na serveru hostime.cz je čas v jakémkoliv období vždy správně (pokud si ho vyvoláte přes fci date), co se týče Joomla 1.5.x je nutné nastavit UTC+1, a na letní čas UTC+2.

Z toho mi logicky vyplývá že Joomla pozná, že na serveru je čas automaticky už UTC+1/UTC+2. Nastavení v Joomla je tam kvůli tomu, aby i třeba na serveru v CZE mohl hostit někdo z Austrálie a pomocí toho nastavení si řešit své vlastní časové pásmo. Co do všeho vnáší chaoz je ten posun na letní čas (to je totiž jen lokální výmysl).

Některé komponenty si to navíc řeší samy a je nutno ještě nastavovat je.

Doufám že jsme to napsal srozumitelně a polopaticky.
  • XarlieN
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel
http://itx.cz - komplexní služby v IT a vše pro Joomla - šablony, komponenty, moduly, servis ... http://hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla

Re:Správný čas vs. časové pásmo 1 rok, 8 měsíců #60086

Zdravim,

mohli by jste toto ještě trochu osvětlit? Narazil jsem na podobný problém.
Funkce date() vraci správný čas i s letním posunem.

Pokud v glob. nastaveni zmenim časove pasmo na posun 0. Tak např. standardní funkčnost ukládání článku chybně uvádí čas -2hod.
Takže to je v rozporu co se tady píše, že joomla to sama pozná?

Podobný problém mám s aktuálním datem (před půlnocí) v mod_eventlistcal, kde se mi v případě zadaného časového pásma +2 hod zobrazuje již 2hod před půlnoci - druhý den.

v modulu jsou tyto řádky:

$config =& JFactory::getConfig(); 
$tzoffset = $config->getValue('config.offset');
$time = time() + (($tzoffset + $Time_offset)*60*60); //25/2/08 Change for v 0.6 to incorporate server offset into time;

time() přeci vrací čas serveru proč tam přičítají ještě 'config.offset'?

Můžete tedy někdo říct co by mělo být skutečně kde nastaveno/opraveno?

Díky
DavidB
  • Davisek
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:Správný čas vs. časové pásmo 1 rok, 5 měsíců #64533

Ahojte,

s Joomlou jsem na tom začátečnicky, zvládl jsem si nainstalovat webserver, mysql a samotnou joomlu v1.5.20. Řeší se tu nastavení timezone, dosud jsem stihl pochopit že zobrazení v Joomle se řídí časem webserveru. Jelikož mám systém zatím na localhostu, je to tedy na mně. Uměl by mi někdo poradit přesné kroky jak nastavit Apache aby posílal správný čas? Mám balíček XAMPP v1.7.3.
Díky moc.
  • Dex-SK
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re:Správný čas vs. časové pásmo 1 rok, 5 měsíců #64535

Dex-SK napsal:
Ahojte,

s Joomlou jsem na tom začátečnicky, zvládl jsem si nainstalovat webserver, mysql a samotnou joomlu v1.5.20. Řeší se tu nastavení timezone, dosud jsem stihl pochopit že zobrazení v Joomle se řídí časem webserveru. Jelikož mám systém zatím na localhostu, je to tedy na mně. Uměl by mi někdo poradit přesné kroky jak nastavit Apache aby posílal správný čas? Mám balíček XAMPP v1.7.3.
Díky moc.

edit: doplním jen že nastavení timezone v my.ini a php.ini na Europe/Paris nic nevyřešilo, díval jsem se i na zahraničních fórech na seznam podporovaných časových pásem, podle toho se zařídil, bohužel bez výsledku.
  • Dex-SK
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel
Doba nahrání stránky: 0.60 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 403 hostů a 16 členů