Zkopírování již nainstalované Joomly
1 rok, 5 měsíců #64219
Jako začátečník potřebuji poradit. Mám na notebooku nainstalovanou Joomlu a v ní částečně vytvořené stránky. Notebook budu prodávat a potřeboval bych to celé dostat na stolní comp. Na něj jsem Joomlu již nainstaloval. Jak a co zkopírovat, aby mi fungovala Joomla včetně doplňků, jako na notebooku?
Re:Zkopírování již nainstalované Joomly
1 rok, 5 měsíců #64220
Kromě "prostého" zazálohování můžete využít programy pro zálohování Joomly vytvořené. Kromě bezpečného zazálohování a přesunu si můžete vyzkoušet jak to budete dělat až nastane čas přesunu na server. Inspirujte se třeba v tomto vlákně, princip je stejný.
1 rok, 5 měsíců #64221
Na toto použíjte rozšíření jménem Akeeba Backup. Je to v celku snadné. Češtinu pro rozšíření seženete na Fenris.cz.
Pokud chcete k tomuto tématu vědět více, hledejte zde na foru slova jako: JoomlaPack, Akeeba.
Pozn.: Bongu, zase jsi mě o setiny vteřin předhonil. s reakcí.
1 rok, 1 měsíc #68588
Díky za vložené typy. Akeeba je skvělý program. Ještě mi zde chybělo, že je třeba si ze stránek Akeeby stáhnout kouzelný soubor kickstart.php, který vše obstará. Zmíněné video na stránkách je super, nechá se z něj pochopit jak to funguje. Vhodný je také volitelný program Akeeba eXtract Wizard, který umí rozbalit zálohu na počítač. (Na rozdíl od Kickstartu, který to samé a asi ještě víc dělá na serveru.)
Kdyby se to někomu hodilo, tak jsem to dělal takhle
/podle videa, jeho začátek můžete přeskočit/:
1) zálohy z programu Akeeba zkopírovat na nový server
/tak jak je program vytvořil - koncovka .jpa, .j01, .j02, apod./
2) zkopírovat soubor kickstart.php do stejného adresáře
3) založit na novém serveru databázi
4) do prohlížeče zadat: mojenovéstránky.cz/kickstart.php
- spustí se rozbalovací program a následně instalace
- uvedeme správné údaje našeho FTP serveru a jméno nové databáze
(musíme znát jméno serveru u kterého se přihlašujeme, přihlašovací jméno a heslo)
5) to je vše, program si sám vše udělá, včetně exportu do nové databáze
Jsem amatér, a proto mám velkou radost, že se mi to podařilo
Ještě bych dodal, že zálohy z Akeeby je asi lepší stahovat přes FTP, protože když jsem je stahoval přes prohlížeč, tak tam byla při rozbalování na PC nějaká chyba, i když jsem to stahoval víckrát.../rozbalovat jsem to na PC nepotřeboval, jen jsem to zkusil/