Dobry den,
uz se nekolik dni trapim s instalaci Joomly. Prosel jsem spoustu prispevku a bouzel se nedostal ke zdarnemu konci.
Joomla 1.5.15 (zkousel jsem i 1.5.10)
Uz pri instalaci Joomly se to pta na aktivaci FTP vrstvy, ktera mi nejde detekovat.
Vyplnim uzivatelske jmeno a heslo - kliknu na "Detekovat cestu FTP" a vyskoci hlaska: "Nemohu automaticky detekovat korenovou slozku"
Pokud kliknu na "Overit FTP nastaveni" bez vyplnene cesty, tak vyskoci hlaska: "Nastaveni FTP nejsou platna nebo Vas FTP server neni kompatibilni s Joomlou. Nemam pristup k zadane slozce".
To je jasne, tak zadam ftp cestu: /public_html nebo /public_html/
Ted vyskoci jina hlaska: "Zadana slozka neni slozkou teto Joomla instalace"
Hlaska se zmeni, ale je opet chybova. Pokud se ale pripojim pres FTP manazer, tak se pripojim do rootu a kdyz kliknu na /public_html, tak jsem v instalacni slozce Joomly.
Cestu jsem zkousel ruzne kombinovat nejde nic.
Admin mi tvrdi, ze si tam joomla saha a dokonce si stahne soubor. Btw webhosting sem si ja dobrovolne nevybral.
Kdyz to preskocim a dokoncim instalaci Joomly, tak vse funguje.
Ukladani konfigurace-vse bez problemu. Napr. zaskrtnu, ze chci frontpage vypnout a ulozim tak stranky jsou mimo provoz.
Zde ma vlastnictvi souboru configuration.php Apache server (ne FTP ucet) - 644, zkousel jsem i 777.
Ale dela to i kdyz je vlastnik FTP ucet.
Jakmile ale v konfiguraci dam aktivovat FTP vrstvu, tak uz konfigurace ulozit nejde. Vyskoci, ze stranku nelze zobrazit a vsimnul jsem si, ze se premaze soubor configuration.php - je v rootu, ale ma nulovou velikost.
Pred tim jsem si soubor zazalohoval a tak jsem ho zkusil editovat rucne-zapnul jsem FTP vrstvu. Joomla zase zacne fungovat, ale jakmile se da ulozit konfigurace, tak to zase padne a soubor ma opet nulovou velikost. (prava 777)
Nesetkal jste se s tim uz nekdo?
Dekuji
karel