Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

FTP vrstva
(1 prohlížející) (1) host

TÉMA: FTP vrstva

FTP vrstva 1 rok, 12 měsíců #55697

Dobry den,

uz se nekolik dni trapim s instalaci Joomly. Prosel jsem spoustu prispevku a bouzel se nedostal ke zdarnemu konci.
Joomla 1.5.15 (zkousel jsem i 1.5.10)
Uz pri instalaci Joomly se to pta na aktivaci FTP vrstvy, ktera mi nejde detekovat.
Vyplnim uzivatelske jmeno a heslo - kliknu na "Detekovat cestu FTP" a vyskoci hlaska: "Nemohu automaticky detekovat korenovou slozku"

Pokud kliknu na "Overit FTP nastaveni" bez vyplnene cesty, tak vyskoci hlaska: "Nastaveni FTP nejsou platna nebo Vas FTP server neni kompatibilni s Joomlou. Nemam pristup k zadane slozce".
To je jasne, tak zadam ftp cestu: /public_html nebo /public_html/
Ted vyskoci jina hlaska: "Zadana slozka neni slozkou teto Joomla instalace"
Hlaska se zmeni, ale je opet chybova. Pokud se ale pripojim pres FTP manazer, tak se pripojim do rootu a kdyz kliknu na /public_html, tak jsem v instalacni slozce Joomly.
Cestu jsem zkousel ruzne kombinovat nejde nic.
Admin mi tvrdi, ze si tam joomla saha a dokonce si stahne soubor. Btw webhosting sem si ja dobrovolne nevybral.

Kdyz to preskocim a dokoncim instalaci Joomly, tak vse funguje.
Ukladani konfigurace-vse bez problemu. Napr. zaskrtnu, ze chci frontpage vypnout a ulozim tak stranky jsou mimo provoz.
Zde ma vlastnictvi souboru configuration.php Apache server (ne FTP ucet) - 644, zkousel jsem i 777.
Ale dela to i kdyz je vlastnik FTP ucet.

Jakmile ale v konfiguraci dam aktivovat FTP vrstvu, tak uz konfigurace ulozit nejde. Vyskoci, ze stranku nelze zobrazit a vsimnul jsem si, ze se premaze soubor configuration.php - je v rootu, ale ma nulovou velikost.

Pred tim jsem si soubor zazalohoval a tak jsem ho zkusil editovat rucne-zapnul jsem FTP vrstvu. Joomla zase zacne fungovat, ale jakmile se da ulozit konfigurace, tak to zase padne a soubor ma opet nulovou velikost. (prava 777)

Nesetkal jste se s tim uz nekdo?

Dekuji

karel
  • Kajik
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:FTP vrstva 1 rok, 12 měsíců #55702

A kde hostujete?
  • HonzaKr
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla dědek
:: nejhorší jsou rychlé ruce ::

Re:FTP vrstva 1 rok, 12 měsíců #55704

Lokalni poskytovatel Internetu... zadny profi hosting. Admin tvrdi, ze mu tam ale funguje nekolik redakcnich systemu (i Joomla) a nikdo jiny nema problem. Coz se mi moc nezda, protoze instalace joomly nedetekuje FTP vrstvu jiz na zacatku. Jedine, ze by ostatni nepouzivali FTP vrstvu.
Divne ale je, ze Joomla si pry do toho FTP sahne a pry stahuje i nejaky soubor...
  • Kajik
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:FTP vrstva 1 rok, 12 měsíců #55706

Fungující FTP vrstva není nutná pro chod J!. FTP vrstva pouze odstraňuje problémy s vlastnictvím souborů a adresářů při nevhodné konfiguraci hostingu pro J!. Je trochu divn, že Vám admin neporadí jak nastavit FTP vrstvu. Toto jste četl?
  • HonzaKr
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla dědek

Re:FTP vrstva 1 rok, 12 měsíců #55708

Jo cetl a jeste spoustu dalsich clanku, v cestine, anglictine...
Admin tvrdi, ze tam pristup joomla ma.
Cela cesta je pry "/home-user/user/public_html". Kdyz se prihlasim pres FTP, tak jsem primo v /home-user/user/ - pote kliknu na public_html a dostanu se do slozky, ktera je urcena pro web a do ktere jsem nahral joomlu.

Kdyz zadam pri instalaci joomly do nastaveni FTP:
/public_html/ nebo /public_html
tak to hodi hlasku:
Zadana FTP slozka neni slozkou teto Joomla instalace.

Kdyz zadam celou cestu:
/home-user/user/public_html/
tak to vyhodi hlasku, ze nastaveni FTP nejsou platna, nema pristup k zadane FTP slozce.

Coz pred tim nenapsal, ze nema pristup... tudiz to opravdu vypada, ze ten pristup tam ma....

karel
  • Kajik
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník
Poslední úprava: 1 rok, 12 měsíců Napsal Kajik.

Re:FTP vrstva 1 rok, 12 měsíců #55721

A zkusil jste dam dát pouze / , protože to vypadá, že je to směrovaný rovnou do rootu?
  • HonzaKr
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla dědek
Doba nahrání stránky: 0.80 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 451 hostů a 17 členů