Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Joomla 1.5.3. - z localu na web
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: Joomla 1.5.3. - z localu na web

Joomla 1.5.3. - z localu na web 3 let, 8 měsíců #32722

Dobrý večer, Dneska jsem objevil Joomlu a ji zkouším poprvé v životě, instalace proběhla v pořádku, všechno faká i čeština..Jen nevím jak to spustit na web(prostě když napíšu blabla.ic.cz tak mi tam joomla není, i přesto že už jsem ji tam nakopíroval, funguje mě to jen v localhostu, nepomohl by mi někdo s nastavením FTP abych to mohl rozjet normálně na webu prosím??

Předem Děkuji
  • novis
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re:Joomla 1.5.3. - z localu na web 3 let, 8 měsíců #32729

... a co jsi tam nakopíroval? To, co máš už funkční na lokále, nebo instalační distribuci?

Pokud to první, nepůjde to.

Je potřeba na server pomocí FTP klienta (např. TotalCommander) poslal adresáře a soubory z ditribuce (zip soubor, který sis od někud stáhl).
Předpokládám, že máš také založenou databázi (i když se o ní nezmiňuješ).

Po tomto kroku stačí v prohlížeči zadat adresu umístění. Objeví se ti instalační aplikace, jako, když jsi to dělal na lokále.

Až ji dokončíš, máš pvní část za sebou.

Pokud potřebuješ snadno přenést již to, co máš hotovo na lokále, ve FTP klientu si označ všechny soubory a adresáře VYJMA CONFIGURATION.PHP a to nakopíruj (přepiš) na server.

Pak si na lokále proveď záložní sql soubor databáze (prostřednictvím phpMyAdmin - EXPORT). Až otevřeš databázi na serveru (zase phpMyAdmin), označ tam všechny tabulky a dej odstranit. Teď dej IMPORT, najdi si ten SQL soubor, kde ho máš uložený a potvrď.

Nemusím připomínat, že musíš mít sladěno kódování na obou databázových serverch (utf-utf...).

Hotovo.

Určitě to jde i jinak a nejspíš sofistikovaněji, ale já to takto dělám a jsem spokojen...

Hodně zdaru!
  • iolowenstein
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:Joomla 1.5.3. - z localu na web 3 let, 8 měsíců #32730

Způsobů je několik, jeden z těch automatizovanějších je využít speciální komponentu pro zálohování např. Lazy Backup.
Pak se postup tak nějak zkrátí na toto :

Nainstalovat komponentu na Joomlu na lokále
Zazálohovat vše
Nainstalovat Joomlu na hosting
Nainstalovat komponentu na Joomlu na hostingu
Přejmenovat configuration.php na configuration.muj
Obnovit ze zálohy Joomlu z lokálu
Přejmenovat soubor configuration.muj na configuration.php

Postup je identický s tím předešlým, jen není zapotřebí tolik lézt do střev
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
  • Hlava české komunity a dvorní překladatel
Hlava české komunity redakčního systému Joomla! a hlavní překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Re:Joomla 1.5.3. - z localu na web 3 let, 8 měsíců #32741

Nebo použij JoomlaPack, ten udělá přenositelnou zálohu stránek včetně databáze, připojí k tomu svůj instalátor, pak to nahraješ na nový web, spustíš instalátor a je to. V podstatě to jenom naklikáš

Komponenta má své vlákno na fóru obchod-virtuemart.cz, stačí si přečíst pár prvních a několik posledních příspěvků, případně u mne: časopis Zaklínač.
  • vitakappa
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:Joomla 1.5.3. - z localu na web 3 let, 8 měsíců #32784

thx všem...hodně mi to pomohlo, jenže při instalačce na web jsem nemohl za nic přijít na heslo k databázi(jenže ono bylo správné a na asi 17tý pokus mě to tam konečně pustilo)

Díky moc
  • novis
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re:Joomla 1.5.3. - z localu na web 3 let, 7 měsíců #33764

Prosím o radu, zkuším zálohovat joomlu 1.5. Nainstaloval jsem si komponentu Lazy Backup. Ta mi poslala na mail soubor *.sql.gz. Teď když bych chtěl např.joomlu přenést na jiný server, jak to z téhle zálohy obnovím?
  • arnye
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Doba nahrání stránky: 1.00 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 317 hostů a 21 členů