Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Odhlášení uživatele
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Odhlášení uživatele

Odhlášení uživatele 1 rok, 7 měsíců #61519

Ahoj, mám takový problémek.
Pokud se mi registrovaní uživatelé v joomle korektně odlásí, zůstávají mi stejně viset v systému joomly (třeba backend nebo moduly who-is-online) a jsou odhlášeni až když vyprší session. Vypínám/zapínám cache a pořád nic. Nevíte kde mám co nastavit? Už si s tím nevím rady.
Děkuji předem
  • didoweb
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:Odhlášení uživatele 1 rok, 7 měsíců #61526

Když jste stejný dotaz pokládal minule, byl jste konkrétnější.

Jestli máte představu, že pokud se uživatel odhlásí, nebo vypne prohlížeč a na všech návěstích bude zobrazen skutečný stav, budete zklamán. Vyzkoušejte třeba zde na JoomlaPortalu - odhlaste se a ve fóru zůstanete on-line, zrovna tak "Právě připojeni". vše záleží na tom, jak a odkud se informace o stavu čerpá a zjišťuje.
  • Bong
  • NEPŘÍTOMEN
  • Super Admin
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poslední úprava: 1 rok, 7 měsíců Napsal Bong.

Re:Odhlášení uživatele 1 rok, 7 měsíců #61539

Kromě toho, toto "chování" systému je logické. V modulu "who is online" se počítají registrovaní i neregistrovaní.
A u neregistrovaných není jiná možnost, jak zjistit, kolik jich "je online", než počítat kolik jich kliklo za určitý čas. U registrovaných by samozřejmě bylo možné, aby nějaký modul počítal jen ty, kteří se přihlásili a neodhlásili, ale někdo může být přihlášený a neodhlášený až do další návštěvy několik dnů a týdnů a také by potom počty registrovaných a neregistrovaných "online" byly počítané jinak a nedávaly by tím pádem moc smysl.

To je v každém systému, nejen v Joomle.

Proto se počet "online" v Joomle počítá přesně tak jak píšete: Kolik návštevníků kliklo za čas, který máte nastavený pro platnost session.
  • Dali
  • NEPŘÍTOMEN
  • Nováček
Propojení Virtuemart Pohoda, Virtuemart Money: www.provasweb.cz

Re:Odhlášení uživatele 1 rok, 7 měsíců #61557

Mluvím o korektním odhlášení pomocí tlačítka. Pokud přece nepoužívám cache modulu a systému, joomla by měla poznat že nejsem přihlášen!! Pokud zavřu browser, měla by to poznat taky (ukončen session=konec, odhlášení).

Ještě jsem zapomněl dodat podstatnou informaci - na locale se to chová bez problémů!

Btw: pokud se v tomto fóru odhlásím pomocí tlačítka, jsem ve fóru okamžitě zobrazen jako Offline (tedy samozřejmě po refresh)
  • didoweb
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:Odhlášení uživatele 1 rok, 7 měsíců #61561

Pravdu máte v tom, že pokud se uživatel odhlásí ze svého účtu v Joomle v backendu v "Logged in Users" by neměl zůstat přihlášený, tam jsou jen akutálně přihlášení a vy jako administrátor je můžete odhlásit.

Nevím, ale podle čeho myslíte, že by mohl jakýkoliv webový server "poznat", že uživatel právě zavřel okno prohlížeče, nebo vypnul počítač.

Session je záznam, který vzniká, když si načte stránku, potom se do ní ukládá např. přihlášení uživatele a spousta dalších údajů.

Ale pokud uživatel zavře prohlížeč už nic neodesílá webovému serveru, na serveru tedy nikdy není možnost zjistit, jestli si uživatel např. hodinu prohlíží stránku z posledního načtení, nebo už je někde úplně jinde.

Když zavřete prohlížeč, nebo jdete na jiný web Session nekončí, jinak by nemusela mít přece nastavení platnosti .
  • Dali
  • NEPŘÍTOMEN
  • Nováček
Propojení Virtuemart Pohoda, Virtuemart Money: www.provasweb.cz

Re:Odhlášení uživatele 1 rok, 7 měsíců #61598

Tak už mi to funguje (odhlášení při stisku tlačítka odhlásit). Stačilo nastavit Handler sezení - databáze.

Ohledně zavírání browseru:

Jde to a je to naprosto běžně používané!!!!
BTW. Zaměňujete dvě věci. Zavření prohlížeče a zavření tabu nebo navštívení nové stránky. To není to samé.

Jinak jsem pátral na netu a pro odhlášení při zavření prohlížeče se používá PHPSESSID cookie - má defaultně životnost 0 a tedy se maže při ukončení prohlížeče = odhlášení (teď ještě musím zjistit, proč to ignorují moduly) - koukněte se do cookies relace při loginu joomlaportalu, určitě tam je. Pak ho zkuste smazat = jste odhlášen!
  • didoweb
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrání stránky: 0.92 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 278 hostů a 19 členů