Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Oblíbené Kdo by mohl pomoci vytvořit WWW pro neziskovku?

04. pro 2017 19:01 #133300
Odpověď od radek
Zkušený uživatel

H13 napsal:

Pokud se někomu zdá Joomla jednoduchá, tak je to zpravidla z důvodu, protože je už na Joomlu x let expert a vyrostl „na ní“.


Já si ji právě vybral, když jsem ji vůbec neznal, cca. před 10 lety jsem potřeboval něco jednoduchého, Wordpress jsem vůbec nechápal, Drupal tak trochu, ale Joomla! mi prostě sedla. I expert na Joomlu! s ní někady začínal a pravděpodobně si ji na začátku vybral mezi jinými variantami.

Rozdíl mezi jednoduchosti Wordpressu a Joomly! je v tom, že v Joomle! navíc vytváříte menu odkaz ke článku (pro mě zcela logická, normální a jednoduchá věc, pro někoho, kdo chce jen blog, je to prostě složitost - kterou ovšem vůbec nechápu).

Lidé chtějí vytvářet složité a propracované weby, ale nedokážou pochopit tuto lehkou věc: Administrace - vytvoř článek - ulož - vytvoř menu odkaz na článek - vyber článek - ulož. :-(


Mel jsem to naprosto stejne. Cca 10 let mam i zkusebni web na wordpressu, ktery jen aktualizuji a kdyz si vzpomenu, tak se na nej vratim, ze bych se s nim naucil a zacal ho pouzivat, kdyz je tak skvelej a jednoduchej, jak vsude ctu. No za tech 10 let jsem to zkusil X krat a pokazdy jsem se stastnej zalogoval do Joomly.

04. pro 2017 23:36 #133306
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Jsem zvědav, kolik ještě místních diskutérů bude citovat nějakou další část mých subjektivních názorů v tomto vlákně, aby je obalil těmi svými, samozřejmě ve prospěch Joomly.

Diskuze je fajn, ale je opravdu nutné stále oponovat tomu, když si někdo dovolí napsat i svoji negativní zkušenost s Joomlou? Nestačí prostě jen přihodit svůj názor, bez toho, aby musel být nějakým „protiargumentem“ názoru jiného diskutéra?

Když pominu, že je to všechno úplně off-topic (Kdo by mohl pomoci vytvořit WWW pro neziskovku?), tak paní už má možná web dávno hotový :lol:

MaK.

--- -- -

05. pro 2017 13:28 - 05. pro 2017 13:34 #133313
Odpověď od H13
Admin
MaXoft

Diskuze je fajn, ale je opravdu nutné stále oponovat tomu, když si někdo dovolí napsat i svoji negativní zkušenost s Joomlou? Nestačí prostě jen přihodit svůj názor, bez toho, aby musel být nějakým „protiargumentem“ názoru jiného diskutéra?


V tom je ten problém. Co se jednou napíše, už existuje a například Google může vyhodit odkaz na to napsané bez kontextu. Pokud někdo napíše něco, s čím někdo jiný nesouhlasí, proč ten nesouhlas neuvést k tomu, aby měl ten, kdo se na tuto diskuzi nějak dostane prostě více informací a více zdrojů - pro případné rozhodování jedině dobře.

Paní třeba ten web ještě hotový nemá, a může se rozhodnout na základě zdejší diskuze.

Příklad může být tvůj argument, že jsi si musel nechat na něco napsat plugin. Paní by se mohla leknout, ale když ji k tomu přidáme názor druhé strany, že napsání vlastního pluginu je to nejlepší, co ji může potkat, protože díky tomu nebude muset modifikovat core kód nějakého CMS (což je například normální a běžné ve Wordpressu) a že se ji tyto změny díky pluginu při updatu neztratí, pak je to prostě důležitá informace, která by měla padnout.

Podobný to může být se subjektivním názorem, jestli je něco jednoduchý nebo není.

Cony

Také jsem se párkrát dostal do styku s Wordpress a nepřišel mi moc uživatelsky přívětivý. Má krásný editor, to musím uznat, oproti standardnímu TinyMCE v Joomle je daleko sympatičtější, ale zbytek okolo mi přišel poměrně nepřehledný


S tím editorem to v Joomle! 4 bude zase trochu jiný:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

05. pro 2017 13:55 #133315
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
H13, s tím mým pluginem jsi zrovna nepoužil úplně dobrý příklad. Musel jsem si nechat naprogramovat plugin na funkci, která je skoro ve všech ostatních CMS samozřejmostí, zdarma a v základu. V Joomle ne.

MaK.

--- -- -

Powered by Fórum