Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL
(1 prohlížející) (1) host

TÉMA: UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL

UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL 5 let, 11 měsíců #5181

Zdravím a opět prosím o radu znalece kódování. Ne, že bych byl líný, ale už v tom ležím 3. den.
Nejsem schopen dosáhnout správného zobrazení znaků. Po inst. Joomla, kdy jsem na webu použil UTF-8 se založila databáze a vše na webu funguje včetně zobrazení ve wysiwyg editoru. Když ho ovšem vypnu a hlavně, když jdu do databáze, kteoru bych chtěl též editovat přímo, mám zobrazené paznaky jak na MySql, tak v HTML textu stránky. Zkoušel jsem snad už všechno a nic.
Může mi někdo poradit funkční kombinace nastavení, aby byl jak web tak databáze použitelná. Nejraději bych web vedl v UTF-8. V souboru \includes\database.php mám nastaveno //@mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource); a v databázi jsem nic neměnil od automatické instalace. Je též v UTF-8, ale nevím zda se nemusí změnit "porovnání" a jak.
Díky za eventuelní cenné rady lámovi. A.
  • MIH
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL 5 let, 11 měsíců #5182

No ještě bych zkontroloval nastavení kódování samotného prostředí PhpMyAdmina, taky by to mělo být kódování UTF8
  • Stibi
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL 5 let, 11 měsíců #5186

Tam mám nastaveno Language: Czech (cs-utf-, Znaková sada v MySql: UTF-8 Unicode (utf8). Znaková sada připoj. k MySql: utf8_czech_ci
  • MIH
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL 5 let, 11 měsíců #5187

A ? Diakritika textů v DB je pořád špatně ?
  • Stibi
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL 5 let, 11 měsíců #5188

Jo, pořád blbě. Vše se zobrazuje dobře, ale v DB a ve zdrojáku stránky jsou blbosti jako např.: Romantický kraj východně od Turnova
Když zapnu wysiwyg editor, tak je to taky dobře. V adminovi mam nastaveno taky Language: Czech UTF-8
  • MIH
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:UTF-8, probl. s kódováním, nastavení MySQL 5 let, 11 měsíců #5189

Aha, už asi tuším která bije. Tohle možná dělá wysiwyg editor. Vkládá místo českých znaků entity které tyto znaky zastupují. Jaký editor používáš ?
  • Stibi
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel
Doba nahrání stránky: 0.52 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 467 hostů a 16 členů