Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Problém s instalací češtiny
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Problém s instalací češtiny

Problém s instalací češtiny 2 let, 10 měsíců #43722

Zdravím, prosím o radu jak nainstalovat češtinu na verzi 1.5.9, zkoušel jsem to přes Extension Manager ale nedaří se mi. Hlásí mi to:
JFolder::create: Could not create directory
Language Install: Failed to create directory. "/home/free/hustej.net/m/musclecars/root/www/administrator/language/cs-CZ"

Prosím kdo bude mít chvilku tak mi napište na icq 273540555.

Díky moc

Příspěvek editován: saolin, v: 25/03/2009 12:57
  • saolin

Re:Problém s instalací češtiny 2 let, 10 měsíců #43723

předně, co Ti to hlásí, když se nedaří?
jinak když si dáš tu chobovou hlášku vyhledat zde na fóru, jistě najdeš i odpověď.

HonzaG
  • honzag
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

Re:Problém s instalací češtiny 2 let, 10 měsíců #43724

Stáhněte si balíček s češtinou odsud z portálu a někam si ji uložte do počítače.

V sekci Upload package file klikněte na tlačítko Procházet (Browse) a najděte umístění souboru s překladem. Poté již stačí kliknout na tlačítko Upload & Install.

Pak již klikněte na Extensions - Language Manager, vyberte Czech a klikněte na tlačítko Default. Musíte to provést jak pro Site tak i pro Admin. Pak už by mělo být vše česky.

Poznámka : Vše je jen a pouze v UTF-8 kódování, jiné není podporováno. Pokud váš hosting toto kódování nepodporuje (i na úrovni databáze), nelze to nijak změnit.

Nelekněte se, že po zprovoznění češtiny je celá pravá část správcovské části v angličtině - překlad této části se bohužel nedělá pomocí jazykových balíčků, je součástí ukázkového obsahu.
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
  • Hlava české komunity a dvorní překladatel
Hlava české komunity redakčního systému Joomla! a hlavní překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Re:Problém s instalací češtiny 2 let, 10 měsíců #43725

Ha, to upřesnění tam před chvíli nebylo. Z té hlášky to vypadá na špatně nastavenou FTP vrstvu. Zkuste ji aktivovat, viz např. http://www.joomlaportal.cz/content/view/282/2/

a pak proveďte intstalaci znovu. Pokud bude vrstva správně aktivována, mělo by to chodit. Pokud ne a npůjde nastavit, zkuste pomocí FTP klienta nastavit funkcí CHMOD práva na složky na 777. Jinak zkuste v diskuzi hledat klíčové slovo CHMOD.
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
  • Hlava české komunity a dvorní překladatel
Hlava české komunity redakčního systému Joomla! a hlavní překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Re:Problém s instalací češtiny 2 let, 10 měsíců #43726

Vypadá to, že máš špatně nastavený CHMOD adresářů, jdi do Help->System Info->Directory Permissions a zkontroluj si jestli máš u všech nastaveno Writable. Pokud ne, tak u těch červených to změň přes ftp klienta.
Pak by ti měla jíž jít čeština instalovat v pořádku.
  • filbar
  • PŘÍTOMEN
  • Moderátor
Máte problémy s Joomlou!?:
Jabber: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
vývojařský web Joomla
české demo Joomly 1.5 - admin/admin
demo Joomly 1.6 - admin/admin

Re:Problém s instalací češtiny 2 let, 10 měsíců #43727

Dám extensions-instal-vyberu soubor na disku-dám uploud and instal a zahlásí to:

JFolder::create: Could not create directory
Language Install: Failed to create directory. "/home/free/hustej.net/m/musclecars/root/www/administrator/language/cs-CZ"
  • saolin
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrání stránky: 0.42 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 380 hostů a 19 členů