Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

problem se cestinou v DB
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: problem se cestinou v DB

problem se cestinou v DB 5 let #15452

Ahoj, potreboval bych help. Pouzivam joomlu 1.0.12, kodovani utf8, v locales mam "czechutf8" a "cs_CZ" (zkousel jsem i cs_CZ.utf8),mam odkomentovano v database.php, pro mysql pouzivam znakovou sadu utf8 a presto se mi v DB nezobrazuji spravne znaky č a ř.
Dokazal by mi nekdo poradit, co delam sptane?

Potrebuji to nejprve rozchodit na localhost

Dikec
bajeros
  • bajeros
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re:problem se cestinou v DB 5 let #15455

1. Tada v databázi jsou uložena správně? (tabulka jpd_content)
2. Jaké kódování se zobrazuje v hlavičce stránky?
Problém bývá v šabloně.

3. Ve kterém browseru to vidíš blbě? O kódování utf v IE tu máme napsaný článek (autor Xarlien)

HonzaG
  • honzag
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

Re:problem se cestinou v DB 5 let #15458

ja myslim, ze neni podstatne, co se ti zobrazuje v databazi, ale na webu. Z vlastni zkusenosti vim, ze i kdyz mam v databazi nastaveni prirovnani utf-8, mam joomlu 1.0.12 (ale i 1.5) v utf-8 / ceska sada utf-8, tak vse bezi ok, tedy i pres to, ze se to v databazi spatne zobrazuje.

Pokud se ti zobrazuje spatne diakritika na webu, tak jsou nejake moznosti. Pokud se ti zobrazuje spatne jen v IE (ve FF a Opere ok), tak zkus dat F5, pokud se ti diakritika zobrazi jiz dobre (tedy po druhem nacteni), tak je chyba v sablone, a podivej se, kde mas tento radek:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; <?php echo _ISO; ?>" />

Musi byt nekde vys, hned ze zacatku v hlavicce. V nekterych template to byva spatne umistene.

Jinak jeste se podivej, jestli nemas v sablone primo napsane kodovani template, nektere template tam primo maji treba win-1250 misto <?php echo _ISO; ?>" a pak se neni cemu divit....
  • Trevi
  • NEPŘÍTOMEN
  • Pokročilý uživatel

Re:problem se cestinou v DB 5 let #15459

To Trevi:
že máš dobře nastavené kódování Ty, je chválihodné, ale kolega neřekl, kde hostuje, a tak je možná i varianta, že mají špatně nastavenou komunikaci PHP s mySQL. Proto se ptám, jak se ptám.

HonzaG
  • honzag
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

Re:problem se cestinou v DB 5 let #15484

2trevi: to jak jsou data realne v DB je dost podstatne, ad A orientace, ad B vyhledavani, ad C zalohy, ad D prenositelnost. Chapisi ? Rozjet to v pohode je docela brnkacka, staci solidni hosting a 10minut cteni na joomlaportal.
  • XarlieN
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel
http://itx.cz - komplexní služby v IT a vše pro Joomla - šablony, komponenty, moduly, servis ... http://hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla

Re:problem se cestinou v DB 5 let #15490

Omlouvam se za odmlceni, mel jsem fofr v praci.
Takze, hostuji na savane. Uz se mi to podarilo to nejak rozchodit.
Vse si updatuji na lokale a potom jenom nahraji databazi pres phpmyadmin na savanu. Ve frontendu se mi cestina zobrazuje spravne jak na localhost, tak na savane, ale kdyz se kouknu do databaze na lokale, tak misto č a ř mam otazniky. Oupravdu nevim, co s tim, protoze mam vsude nastaveno utf8 a presto...
No, hlavne, ze to mam spravne ve frontendu a ze mohu updatovat z lokalu, ale urcite bych to v te databazi videl v poradku.
Hlavicku mam spravne.
  • bajeros
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel
  • Strana:
  • 1
Doba nahrání stránky: 2.22 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 337 hostů a 20 členů