Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

ach ta cestina ..
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: ach ta cestina ..

ach ta cestina .. 5 let #15272

ma nekdo predstavu co se mi mohlo povect zkonit?? -->

Přidat komentář (2 Komentáře)
Aktualizováno ( Tuesday, 30 January 2007 )
Celý článek...

mam Joomla 1.0.12, UTF-8 .. zkousel jsem bez uspechu nastavovat cestinu pro Events .. ale jednak se mi to nepovedlo a navic mam datumy v ENG ..

diky za radu ..
  • matygol
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:ach ta cestina .. 5 let #15274

Toto je citace z Často kladených dotazů, kteé jsou zde na stránkách v odkazech v Nabídce:

Nainstaloval jsem si češtinu pro Joomlu, prostředí je české (např. Další, Přihlášení apod.), ale názvy dnů a měsíců jsou anglicky.

Celý problém je způsoben tím, že jste v Joomle nenastavili správně ještě prostředí, ve kterém má Joomla fungovat. Musíte totiž v PHP předepsat, že chcete používat češtinu. Není to nic složitého, Joomla to umí udělat za vás, jen jí to musíte říci.

Jste-li uživatelem Joomly běžícího na platformě Windows (to prosím konzultujte se správcem vašeho webového serveru), musíte v administrátorské části zvolit nabídku SITE - GLOBAL CONFIGURATION - záložka LOCALE a do políčka COUNTRY LOCALE vepište "czech" (bez uvozovek). Od této chvíle by se měly všechny názvy měsíců a dnů objevovat česky.

Uživatelé Linux serveru (opět je nutná konzultace se správcem webového serveru) musí zkontrolovat dvě věci. První je dotaz na správce serveru, zda má nainstalované locales v češtině (jinými slovy zda je na linuxovém serveru nainstalována podpora češtiny). Druhým krokem je nastavení češtiny v administrátorské části a to tak, že zvolíte nabídku SITE - GLOBAL CONFIGURATION - záložka LOCALE a do pole COUNTRY LOCALE vepíšete "cs_CZ" (bez uvozovek). mělo by to začít fungovat.

Pro správnou funkci češtiny není zapotřebí mít nainstalovaný český překlad Joomly, nicméně pokud budete názvy měsíců přepínat, asi to má svůj důvod.
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
  • Hlava české komunity a dvorní překladatel
Hlava české komunity redakčního systému Joomla! a hlavní překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Re:ach ta cestina .. 5 let #15275

to svatas .. diky za odpoved .. ale ..

$mosConfig_lang = 'czech'
$mosConfig_locale = 'cs_cz.utf-8'

to je prave to co me znepokojuje .. ono mi to totiz fungovalo, ale jak jsem zkousel ten Events do cestiny, tak mi to nejako kleklo a uz nevim kde to vratit zpet ..
  • matygol
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:ach ta cestina .. 5 let #15276

Nevím to jistě, ale soubor s češtinou se u některých komponent musí jmenovat stejně jako hlavní čeština pro Joomlu. Já mám třeba na jdenom webu češtinu v soubboru czech1250.ini a tak i čeština pro některé komponenty musí být pojmenována stejně tj. czech1250.

Tím, že máš soubor s češtinou pojmenobaný czech, měl bys mít i soubor s češtinou pro Events také pojmenovaný czech, nikoliv czechuth nebo jinak. Prostě ta jména je nutno sesouladit. Pak by to mělo chodit.

Zkus si tu prohledat fórum, myslím si, že už to tu bylo. Events bohužel nepoužívám.
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
Hlava české komunity redakčního systému Joomla! a hlavní překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Re:ach ta cestina .. 5 let #15277

No a pak bych na hostingu prověřil, zda je ten řetězec pro locales cs_cz.utf-8 správně. Někdy se používá jen cs_cz.UTF8 a někdy hrají roli i malá a velká písmena...
Ale správce hostingu by to měl vědět. Tím že to nechodí (anglické datumy) tak je to blbě vyplněno.
  • svatas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor

Re:ach ta cestina .. 5 let #15278

to Matygol: ma to bejt cs_CZ.UTF8 ne cs_cz.UTF8

to svatas: cestinu v .ini ? cestina musi bejt pojmenovana stejne czech1250 ? To jsou zverstva )
  • pitbull
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Expert
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrání stránky: 2.22 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 472 hostů a 19 členů