Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Novinky, jak je zobrazit?
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: Novinky, jak je zobrazit?

Novinky, jak je zobrazit? 2 let #55588

Dobrý den. Případ: je podnikový Intranet, který se skládá ze 2 redakčních systémů Joomla. Na každém z nich jsou zobrazovány na první stránce aktulity (klasická frontpage, kde jsou zobrazeny aktuální články). Chceme udělat jakýsi rozcestník nebo úvodní stránku, kde by se zobrazovaly novinky z obou Joomel najednou. Napadlo mě to udělat pomocí frames, ale tam je problém s parametrem target - když už se mi to téměř povede dle představ, otevře se požadovaná stránka ve frejmu, což je k ničemu. Poradil by někdo, jak zobrazovat nové články ze 2 joomel najednou (na jedné stránce)?
  • SpiderX
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:Novinky, jak je zobrazit? 2 let #55589

k zobrazovani polozek z jinych webu se da dobre pouzit RSS ctecka (zobrazuje napriklad v modulu obsah RSS kanalu i s odkazy na detail na prislusnem webu) -
viz extensions.joomla.org/extensions/externa...nts/rss-readers/1649 a jine..

zalezi co bude pro vas prijatelnejsi: jestli zalozit treti web (web C), nebo pouzit jeden z webu (A,B ) pro "rozcestnik" (web A - novinky 1, web B - novinky 2)

Generovani RSS zdroje si muzete snadno nastavit ve "vlastnostech" polozky menu obou webu (A,B )
v detailu polozky menu, ktera prave bude zobrazovat vypis novinek: (Pokročilé parametry): Zobrazit odkaz na RSS kanál

Na cilovem webu (at uz to bude web C, B ) pouzijete RSS ctecku, ktera zobrazi i s odkazy, samotne novinky (a bud to bude nacteni z jednoho RSS kanalu a jedno "vlastni" zobrazeni, nebo ze dvou RSS kanalu)

"adresu" RSS kanalu muzete krome jinych moznosti zjistit i ze zdrojoveho kodu, v casti "head" , s vyskytem
type="application/rss+xml" title="RSS 2.0"
  • trafobrum
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Expert
Bruo de Transformatoro Ironio
Poslední úprava: 2 let Napsal trafobrum.

Re:Novinky, jak je zobrazit? 1 rok, 11 měsíců #56719

Ahoj,
chtěl bych na úvodní stránce tahat rss kanál z modulu Nejnovější články (na webu Trhonic.cz) (chtěl bych jich tahat ale ve větší počtu, přibližně 25), vůbec mě nenapadá jak na to (ani normální rss nefunguje, nevím proč). Děkuji za případné rady.
  • Bart
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor
Poslední úprava: 1 rok, 11 měsíců Napsal Bart.

Re:Novinky, jak je zobrazit? 1 rok, 11 měsíců #56736

Nebude problém v tom, že na vašem webu vlastně žádné články pro RSS nejsou? Prakticky všechni "články" jsou vlastně uložené dokumenty v PDF,... Tam by se měl povolit kanál RSS componenty ve které dokumenty "skladujete".
  • Bong
  • NEPŘÍTOMEN
  • Super Admin
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Re:Novinky, jak je zobrazit? 1 rok, 11 měsíců #56741

Ve většině Vás chápu, ale přesto, nevím jak na to. Jaký odkaz na RSS kanál mám vložit? nebo jak to udělat. Děkuji
  • Bart
  • NEPŘÍTOMEN
  • Moderátor

Re:Novinky, jak je zobrazit? 1 rok, 11 měsíců #56745

RSS pro stránku lze zobrazit třeba jako Moduly - Sdružení, kde si vytvoříte chytré sdružení kanálů pro konkrétní stránku. RSS z dokumentů uložených nějakou komponentou takto nejde, vytváření RSS musí podporovat již tato komponenta.
  • Bong
  • NEPŘÍTOMEN
  • Super Admin
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Doba nahrání stránky: 0.53 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 206 hostů a 6 členů