Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Klíčový odkaz - změna url com:content
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Klíčový odkaz - změna url com:content

Klíčový odkaz - změna url com:content 1 rok, 5 měsíců #64347

Dobrý den. Dva roky jsem dá se říct uživatelkou joomly. Vše super, ale z ničeho nic jsem přišla přesně na tento problém:
o Klíčový odkaz – je volitelné nastavení, dle kterého se může článek hledat. Normální odkaz na článek vypadá takto:

/index2.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=34
V tomto příkladu je užita komponenta „com_content“, používající „article“ šablonu, ukazující článek s ID 22, který se nachází v kategorii 34. Jestliže nastavíte klíčový odkaz např. „muj.odkaz“, poté odkaz na takovýto článek může vypadat takto:
/index2.php/?option=com_content&view=article&Itemid=34&task=findkey&keyref=muj.odkaz
„task=findkey“ přikáže Joomle!, aby započala hledání ve článcích dle klíčového odkazu, a „keyref=whats.new“ Joomle! zadá jaká klíčová slova má hledat

Chtěla bych, aby url bylo zase jako dříve bez com_content. Více jak týden vše zkouším a přenastavuji. ale vše je pořád stejné. Opravdu moc moc prosím o radu.
  • teretikata
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re: Klíčový odkaz - změna url com:content 1 rok, 5 měsíců #64356

Celkově netuším o co vám přesně jde. Jestliže máte někde natvrdo použit (například v menu) Klíčový odkaz (Key Reference) a nechcete jej dále využívat, není problém jej změnit a prolinkovat se tam kam chcete.

Jestli se vám jedná o "jako dříve bez com_content" u URL v adresním řádku, využijte v Globálním nastavení - Nastavení SEO zapnutí hezkých URL.
  • Bong
  • NEPŘÍTOMEN
  • Administrátor
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Re: Klíčový odkaz - změna url com:content 1 rok, 5 měsíců #64360

Děkuji Vám za reakci. A zasílám své vysvětlení.

Dříve jsem měla url adresy: www.xxx.cz/index.php?view=article&id=16

a současné URL článků jsou tyto:
www.xxx.cz/index.php?option=com_content&...p;id=16&Itemid=1

Vzhledem k tomu, že jsem měla plugin, který byl spojen s jiným webem, nyní mi jej nechce brát z důvodu změny url, která nastala nevím jak???

Je-li to v glgobálním nastavení poslední záložka SEO - mám tu poté pouze dvě varianty: Search Engine Friendly URLs /která vyžaduje nějaký přepis htaccess/ - mám uvedeno ne a nikdy jsem ani neměnila.
A druhá je Dynamické názvy stránek - kde mám uvedeno ano a také jsem nikdy neměnila.
Děkuji mockrát za odpověď, jak se tedy dostanu zpět k původnímu zobrazování URL. Na internetu jsem právě našla informaci o této změně, viz výše, nějak tomu nerozumím.
  • teretikata
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re: Klíčový odkaz - změna url com:content 1 rok, 5 měsíců #64363

Můžete prosím doplnit i ten plugin a co, jak a proč bylo propojeno? Třeba zdejší hlavy vymyslí řešení.
  • Bong
  • NEPŘÍTOMEN
  • Administrátor
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Re: Klíčový odkaz - změna url com:content 1 rok, 5 měsíců #64369

Pozor dle popisu a dle PM se jedná o verzi 1.0.13.
  • HonzaKr
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Guru
:: nejhorší jsou rychlé ruce ::

Re: Klíčový odkaz - změna url com:content 1 rok, 5 měsíců #64376

Ano, jedná se o verzi 1.0.13. A plugin je pro správu reklamy. Na stránkách jsem ji měla cca dva měsíce a vše běželo bez problému. Ke konci srpna jsem si všimla, že se již nevyužívá pro reklamu tolik článků. Přisuzovala jsem to k jinému zaměření, tj. že články neobsahují klíčová slova, která by měla. Zeptala jsem se přímo u poskytovatele, který reklamu nabízí a tam mi právě bylo sděleno, že problém není v textu, ale v záhadné změně URL. Nejsem si však vědoma, že bych něco, co se týče změny URL přenastavila. Ale je to možné i pravděpodobné.
Proto jsem hledala na internetu a našla jsem stejné spojení s informací v prvním příspěvku. Pátrala jsem v administraci, ale nic takového jsem tam nenašla. Jen v MXcommentu, kde je o klíčových odkazech zmínka, ale i přes změnu ano-ne se nic nezměnilo. Prošla jsem celé globální nastavení a vždy po jednom proklikala a změnila a sledovala, jestli se něco změní. Nic.
  • teretikata
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrání stránky: 0.46 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 372 hostů a 20 členů