Právě prohlížíte: Úvod Fórum
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?

Co vás trápí v JCE?
(1 uživatelé prohlížející toto téma) (1) host
DolůStránka: 12
Téma: Co vás trápí v JCE?
Co vás trápí v JCE? Před 7 měsíce  
Zdravím, o JCE se mluví jako o jedničce editorů v Joomla!. Přesto mi příjde, že občas má své mouchy (jako každý produkt) a občas si dělá ze mě srandu.

Mám za to, že pro obyčejného uživatele je ovládání dosti frustrující, například vládání a obrázků a jejich stylizace (zarovnání obtok). I když jsem osekal všechny zbytečnosti pro front end jsem velice zvědavý jak si s tím uživatelé poperou. Jsem přesvědčen, že práce ediotra ( oprava, stylizace a doladění) bude nezbytná.

Můj postřeh, v Opeře nefungují některé funkce.

Nyní mě nejvíc trápí, situace kdy mám v konfiguraci nastavení pro nový řádek <br /> , ale stále se po entru vloží tag <p> </p> což je nežádoucí jelikož je něják nastaven a dělá to například velké mezery apod.

Jaké máte zkušenosti vy s JCE ?
torm
Pokročilý uživatel
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Admin zakázal anonymní příspěvky.
Joomla válí !

Re:Co vás trápí v JCE? Před 6 měsíce, 4 týdnů  
Dobrý den
Můžete mi prosím poradit jak mám nastavit obtékání textu okolo obrázku? Daří se mi to zatím jen přímou úpravou html kodu. Díky
Sodovka
graphgraph

Re:Co vás trápí v JCE? Před 6 měsíce, 4 týdnů  
Zdravím, vše se děje ve správci obrázku: zde zadáte zarovnání+ obtékání a nezapomente na vnější okraj, at se slova nelepí hned na obrázek.

Hodně štěstí
torm
Pokročilý uživatel
graphgraph
Joomla válí !

Re:Co vás trápí v JCE? Před 6 měsíce, 2 týdnů  
JCE je dle mho názoru jeden z nepovedenějších editorů pro Joomlu. Máte-li problém s tím, že Vám tam toho někdy přijde moc, tak se vše dá editovat a případně můžete neužitečné ikonky (funkcionality) skrýt, takže se z toho dá vymačkat poměrně jednoduchý editor.

Co se týče obrázků, tak pokud někomu nestačí pouhé vložení, které je na tři kliky a je potřeba obrázek nějak lépe umísťovat než pomocí tabulky, tak to řeším vytvořením vlastních stylů pro JCE. takže pokud do tohoto stylu obrázek vložíte, tak se chová vždy přesně, jak jste si nastavili, což je pohodlné.

Další věc, která umí velmi zjednodušit v JCE život je možnost uložit si libovolný html kod jako šablonu, kterou ze pak kdykoliv v editoru vložit. Používáme to pro zákazníky, aby bylo dodrženo jednotné stylování článků.

Tagy pro nový řádek <br /> nebo </p> je možné v JCE také nastavit dle libosti a to v konfiguraci komponenty, takže to se dá také řešit.

Jinak souhlasím s tím, že v některých případech toho JCE umí až moc a je někdy komplikovanější nastavit vše do ideálního stavu tak, aby tam nic nechybělo a zároveň to nebylo zmatené.
neuman
graphgraph
PDVisual
Jan Neuman
PDVisual
www.pdvisual.eu

díky za příspěvek.
Jen tak zběžně ještě připomínam, že nejlíp funguje v Firefoxu.

O tom nastavení vím, taky jsem si to všechno pěkně zkrouhnul, aby tam bylo to nejnutnější.
Doplnil jsem to o Highslide plugin, aby vkládání miniatur bylo jednoduší.
Ta šablona html, to neznám asi to budu muset vyzkoušt
torm
Pokročilý uživatel
graphgraph
Joomla válí !

Tak JCE je jendoznačně jednička. Bohužel samotné HTML je pro práci s vkládáním obrázků a obtékání asi pro laika chaotické, takže chápu že i v editoru to může někomu dělat problémy.

Nový řádek pokud máte nastaven na P, tak pomocí CtrL+Enter uděláte BR a naopak.

... např odrážkové seznamy fungují jen ve FF, takže pro editaci používám FF.
XarlieN
Joomla Expert
graphgraph
Pohlaví: Muž itx.cz Místo: Opava Narozeniny: 06/14
http://itx.cz - komplexní služby v IT a vše pro Joomla - šablony, komponenty, moduly, servis ... http://hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla

NahoruStránka: 12
Právě připojeni - hostů: 235 a člen: 1 
Joomla!® je registrovaná ochranná známka společnosti Open Source Matters
© 2004-2010 JoomlaPortal.cz - provozováno Testudo corp. s.r.o.
design by VirtueArt geared by Joomla! Doporučujeme iTrefa.cz

Partneři Joomlaportal.cz

IgnumPhoca GalerieVirtueMart

Reklama Joomlaportal.cz

Artio
Pizza Brno

Joomla! Developer - Vulnerability News

[20100704] - Core - XSS Vulnerabillitis in Back End