Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

začátky s Joomla, instalace šablon
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: začátky s Joomla, instalace šablon

začátky s Joomla, instalace šablon 1 rok, 9 měsíců #59293

Dobrý den, začínám s Joomlou (1.5) a mám několik začátečnických otázek, na něž jsem v žádných návodech ani fórech nenašla odpověď.
Zkouším vytvořit www prezentaci realitní kanceláři s adminem pro jednotlivé makléře. Mám zkušební hosting na ic.cz, kam se podařilo nainstalovat Joomlu. Jenže nevím jak dál. Chtěla bych naimportovat nějaké zkušební šablony a ty si cvičně upravovat, ale v náhledu stránek se mi místo vybrané šablony zobrazuje pouze adresářová sktruktura mého FTP a nevím, co s tím.
Všechny návody, co jsem našla, se z 80% zaobírají pouhou instalací, jiné jsou dost stručné. Pokud je můj dotaz xtý a vše je vysvětleno někde jinde, tak se omlouvám, ale nikde jsem odpověď nenašla. DÍKY
  • DSP10
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re: začátky s Joomla, instalace šablon 1 rok, 9 měsíců #59297

A odstranila jste při instalaci Joomla složku instalation??

a případnou šablonu musíte nastavit jako implicitní ve správci šablon
  • efficient
  • NEPŘÍTOMEN
  • Nováček

Re: začátky s Joomla, instalace šablon 1 rok, 9 měsíců #59298

instalation jsem odstranila. šablona je nastavena jako implicitní. přesto když zadám náhled, tak stále vidím výpis složek na ftp
Přílohy:
  • DSP10
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re: začátky s Joomla, instalace šablon 1 rok, 9 měsíců #59340

poslete mi do pm pristup na ftp + do admina
  • ghost
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Expert
Nabízím instalaci, legalizaci a zajištění JOOMLART šablon, ozvěte se mi.
Chcete migrovat Joomlu na vyšší verzi? Ozvěte se mi.

Re: začátky s Joomla, instalace šablon 1 rok, 9 měsíců #59419

moc díky, nebude třeba, pomohla reinstalace, pak již bylo vše OK a náhledy hned začaly fungovat.

mezitím jsem si zaplatila novou doménu a hosting u active24. a protože s joomla teprve začínám, "něco" se mi nepovedlo a po půldni se mi tento krok nepodařilo vrátit zpět.
1. má joomla jakousi volbu BACK? nebo jak můžou začátečníci jako já vracet zpět výplody svého chorého mozku?
2. je opravdu nutné u active24 čekat, až mi některé soubory z FTP smažou na podpoře, když k nim nemám práva (jde o komponenty nainstalované joomlou)???
- btw. jak je možné se tomuhle propříště vyhnout?
  • DSP10
  • NEPŘÍTOMEN
  • Uživatel

Re: začátky s Joomla, instalace šablon 1 rok, 9 měsíců #59420

Možná jste před koupí hostingu si měla přečíst poznámky jednotlivých uživatelů hostingů. Activ24 není zrovna nejvhodnější pro začátečníky J!. Na tomto hostingu je problém s vlatnictvím adresářů a souborů. Je potřeba mít zapnutou FTP vrstvu, ale u některých rozšíření to stejně nepomůže.
  • HonzaKr
  • NEPŘÍTOMEN
  • Joomla Guru
:: nejhorší jsou rychlé ruce ::
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrání stránky: 1.09 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 355 hostů a 20 členů