Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly

swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly 4 let, 7 měsíců #21060

Experimentujeme s rozbalovacím menu pro hlavní menu našich stránek (http://www.farnostcheb.cz). Zkusili jsme swMenu vyrobené pomocí komponenty swMenuFree a podařilo se nám jej docela graficky sladit se šablonou. Dneska jsem ale objevil, že na IE se rozbalené submenu "schovají" pod modul, který je pod swMenu.

Konkrétně je to na našich stránkách vidět, když si najedete na poslední položku hlavního svislého menu "Nástroje": Na FF se submenu rozbalí v pohodě přes modul "Nástroje webu", na IE se pod něj podsune.

Nemáte někdo zkušenosti, jak se to dá na tom IE spravit?

A ještě zásadnější otázka - je takovéto menu (swMenu) běžně zobrazitelné většině či všem prohlížečíům?

(Základní variantu tam máme postavenou na ExMenu - v tom jsou i teď všechny ostatní moduly menu kromě hlavního menu - ale ExMenu není rozbalovací a lidi si mi stěžovali, že je nebaví to všechno proklikávat, než zjistí, co se v těch submenu skrývá za další možnosti... Tak takto experimentujeme.)

Dík za případnou radu.

Nastavení a verze:
  • Joomla! 1.0.12
  • SwMenuFree 4.6
  • Nastaveno MyGosu Menu, protože při volbě Trans Menu se zobrazuje velký bílý obdélník přes celou šíři obrazovky (na FF i IE). Takže i když se zase na MyGosu Menu nezobrazují šipky indikující přítomnost submenu položky (i když je "Sub Menu indicator" aktivován), zvolili jsme toto.
  • Dále nastavena volba "Write style sheet directly into page" jako jediná fungující.
  • Volba "Select Box Hack", které dle nápovědy by měla asi řešit problém, který máme my, aktivována (a když ji deaktivuji, je to totéž).

Příspěvek editován: agas, v: 27/06/2007 19:52
  • agas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel
Usnuli jsme na vavřínech... www.farnostcheb.cz

Re:swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly 4 let, 7 měsíců #21062

Určitě je zobrazitelné, já ho používám např. ZDE, ale v kombinaci z Google Maps se script google nenačetl v IExploreru. Testováno IE, FF, Opera. Jinak je dobré i JSCook menu, dobře stylovatelné.
  • VirtueArt
  • NEPŘÍTOMEN
  • Administrátor

Re:swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly 4 let, 7 měsíců #21063

Zatím jsem zjistil, že se nezobrazí, pokud v prohlížeči není povolen JavaScript. Lze předpokládat, že jej má většina prohlížečů povolena? Jsou nějaké důvody, proč jej nepovolit?

Jinak pořád nevím, jak to submenu přesvědčit, aby v IE nepodlézalo pod ten spodní modul. Zatím mi napadlo jedno - docela provizorní - řešení: zvětšil bych mezeru mezi položkou topmenu a polažkou submenu tak, aby celé submenu bylo mimo ten hlavní levý sloupec - tam by jej už nemělo co překrývat...

Ale stejně - nevěděl byste někdo o nějakém systémovějším řešení? Ta mezera by v našem případě musela být docela velká a pak by bylo trochu nepohodlné tam přejíždět myší...
  • agas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly 4 let, 7 měsíců #21064

Nemyslím, že je to problém menu ale spíše CSS šablony, pozicování modulu!
  • VirtueArt
  • NEPŘÍTOMEN
  • Administrátor

Re:swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly 4 let, 7 měsíců #21074

Franta25 napsal:
Nemyslím, že je to problém menu ale spíše CSS šablony, pozicování modulu!

Souhlasím s Frantou, že to nebude problém v této komponentě. Sám ji také používám, měl jsem však tento problém v jiných šablonách. Bude to třeba ošetřit v používané šabloně.
  • junis1
  • NEPŘÍTOMEN
  • Pokročilý uživatel

Re:swMenuFree a IE - překrytí jinými moduly 4 let, 7 měsíců #21118

No jo, problém je tedy v CSS šablony, ale jak na něj vyzrát? Je to něco ještě řešitelného v tomto fóru? Nebo to mám poslat do fóra té šablony (Lightfast od Joomlashack)? Nebo sehnat nějakého profíka, co se vyzná v CSS?
  • agas
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Doba nahrání stránky: 0.43 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo