Nejste přihlášeni!
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Úprava grafiky+template
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Úprava grafiky+template

Úprava grafiky+template 5 let, 4 měsíců #12092

Zdravím djomláky,
potřeboval bych poradit s šablonou. Hrál jsem si s její úpravou (ta defaultní po instalaci Joomly) a :

1) Jak a kde změním nahoře vlevo na té šabloně tlačítka Home, Contact us, atd? Jsou tam 4 aglické položky ale nejdou normálně přejmenovat. To už asi bude někde v php kódu té šablony že?
2) Pro plnou úpravu a kontrolu nad šablonou musím umět alespoň základní php, hmtl, css? Mě se zdá, že jenom pomocí Joomly admina mám pod kontrolou 80 textu na šabloně. Zbytek (grafika+některý texty zabudovaný napevno) nemůžu nijak upravit než hrabat se v kodu šablony?
3) Potřeboval bych poradit s obrázkem. Místo toho default Joomla, because open source matters (635 na 150 px) jsem chtěl dát jiný. Měl jsem obrázek 4305 na 1500 ale pomocí Gimpu mi nejde nastavit na 635*150 aniž by se zdeformoval. Myslel jsem že všeobecně když mám větší obrázek a chci udělat menší, tak nebude problém. Ale právě těch 150 na šířku mi to obrázek zdeformuje. Jak tedy v Gimpu udělat z formátu 4000*1500 obrázek do těch 635*150 aniž by se zdeformoval? Funkce Scale image v Gimpu to asi neudělá
Díky všem
  • mira2
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:Úprava grafiky+template 5 let, 4 měsíců #12093

1- zkus v administraci TopMenu
2 - pod kontorlou mas 100% vsech textu a pokud je chces napr. vymazat jde to bez toho aby jsi se hrabal v kodu sablony. Sablona nema s textama vubec nic spolecneho. Nevim cemu vsemu rikas grafika, ale uvodni strana je slozena z ruznych modulu a komponet, ktere jsou prejmenovat, zakazat nebo je nechat publikovat na vybranych strankach.
3 - mas spatny pomer stran udelej si novy obrazek, gimp bohuzel neznam.
  • Al Bunda
  • NEPŘÍTOMEN
  • Pokročilý uživatel

Re:Úprava grafiky+template 5 let, 4 měsíců #12095

Podobne dotazy (ohledne GIMPu) bych asi byt tebou hledal na jinych forech, ale kdyz uz ses zeptal...

Jde o to co potrebujes. Pokud se obrazek nema deformovat, pak bud musis neco oriznout nebo nekde nechat treba bile misto
a) Menu Obrazek -> Velikost obrazku, nech zatrzenou sponku pro zachovani pomeru a zmensi obrazek na vetsi rozmer, ktery potrebujes. Pak obrazek normalne orizni.
b) to same jako a), jen obrazek zmensi na mensi rozmer. A pak pouzij (myslim) Obrazek->Velikost platna zvetsi si rozmer, ktery potrebujes
Zrejme pak bude jeste potreba udelat neco jako

MokrOus

Příspěvek editován: mokrous, v: 02/10/2006 10:27
  • mokrous
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel

Re:Úprava grafiky+template 5 let, 4 měsíců #12115

Díky za rady. Zkusím to top menu. Na ten obrázek se ptám z toho důvodu, že když mám šablonu a je poskládaná z různých obrázků a bannerů, tak za ně chci pod stejným jménem dát jiný obrázek nebo banner ale aby se mi to nerozhodilo, tak právě musím zachovat poměr stran. Ale jakmile větší obrázek změnším na 635*150 (třeba v Gimpu) tak se mi zdeformuje. Já nechci nic ostříhnout, ani dát vytvořit nový, protože pak tam vložím třeba přes vrstvu vždycky jen kus toho původního velkého obrázku. Já bych to chtěl zachovat a udělat třeba takovej pruh joomlaportal jako je tady na joomle přes celou obrazovku z obrázku 4000*2000
ale stále nemůžu celý velký obrázek scvrknout a zachovat jeho celý obsah akorát v menším a podlouhlejším. Nevím jestli se dostatečně vyjadřuju a vy chápete o co mi jde
  • mira2
  • NEPŘÍTOMEN
  • Začátečník

Re:Úprava grafiky+template 5 let, 4 měsíců #12123

Ja mam dojem, ze jsem to popsal dobre, ale jeste jednou:
1) zmensi obrazek z 4305x1500 na 430x150 pomoci Menu Obrazek -> Velikost obrazku (tim by logicky k zadne deformaci dojit nemelo)
2) zvetsi rozmery obrazku pres Obrazek->Velikost platna na 4000*2000. Velikost toho co tam je doposud se nezmeni, ale obrazek se rozsiri o prazdnou plochu (jo mozna bude potreba jeste nejak nastavit barvu toho pozadi, nezkousel jsem)

Doufam, ze uz je to jasne
MokrOus

pozn.: zkousim to ted z prace na woknech, muzu pripadne jeste vecer mrknout jak jsou ty preklady v linuxu, ale predpokladam, ze to je stejny

Příspěvek editován: mokrous, v: 02/10/2006 14:49
  • mokrous
  • NEPŘÍTOMEN
  • Zkušený uživatel
  • Strana:
  • 1
Doba nahrání stránky: 0.67 vteřin
phoca
virtuemart
artio-logo

Právě přítomno: 339 hostů a 17 členů